Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Bjørnedansen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

525 sider

Udgivet

2017

Ophav

Anders Roslund(forfatter)

Andrea Fehlauer(oversætter)
Genre og formroman, spænding
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Fire mænd bryder ind i et militærdepot efter våben til bankrøverier. Tre af dem er brødre svejset sammen af barndomstraumer i en familie med en fordrukken voldelig far. Den ældste bror Leo planlægger alt minutiøst, men en dag går det galt


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2015

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 27. feb. 2015

Spændingsroman, som bygger på den virkelige historie om militær­ligaen, der i starten af 1990'erne begik en lang række bankrøverier i Sverige. For spændings- og krimilæsere.

Fire mænd ligger i en skov i udkanten af Stockholm for at bryde ind i et af militærets våbendepoter. Tre er brødre med den ældste Leo som hjernen i foretagendet, der planlægges til mindste detalje. Med sig har han sine yngre brødre Felix og Vincent og barndomsvennen Jasper. De fire skal bruge våben til en plan om at røve banker og skaffe sig så mange penge, at de bliver uafhængige for altid. De tre brødre er svejset sammen i broderkærlighed som følge af en fælles grum fortid i en familie i opløsning med en voldelig fordrukken far og en mor, der ikke orker mere. Sideløbende følger man opklaringsarbejdet via den ligeledes barndomstraumatiserede kriminalinspektør John Broncks. "Bjørnedansen" er Roslunds syvende roman og den første sammen med Stefan Thunberg, der har skrevet manuskript til tv og film, bl.a. Wallander-serien og Hamilton.

En roman mættet med action, men hvor dramatikken desværre taber moment og sidetallet svulmer ved de mange detaljerede beskrivelser og de tanker, der uafladeligt tillægges de agerende. Alt sammen alligevel uden at miljø og personer tilføres den tilsigtede atmosfære og liv. Bogens styrke er spænding og den megen action, ligesom også de traumatiske barndomsoplevelser står godt.

Til læsere af svenske mainstreamkrimier og spændingsromaner.


Politiken

d. 15. mar. 2015

af

af

Henrik Palle

d. 15. mar. 2015


Weekendavisen

d. 20. mar. 2015

af

af

Morten Hesseldahl

d. 20. mar. 2015Informationer og udgaver

2017

Bog

Anders Roslund

Modtryk, 4. udgave

2015

Bog

Anders Roslund

Modtryk

2015

Ebog

Anders Roslund

Modtryk, 2. udgave

2015

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Gulstad

Modtryk

2015

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Thomas Gulstad

Modtryk,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2015

Lydbog (cd)

indlæser: Thomas Gulstad

Modtryk,AV Forlaget Den Grimme Ælling