Bøger / skønlitteratur / roman

Bjergsted drømme : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
322 sider: ill.
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman, kærlighedsromaner
Originaludgave
2019

Beskrivelse


Ane har et godt liv i landsbyen Bjergsted, men sørger stadig over amerikanske Bob. Jobbet som journalist giver spændende oplevelser, men skiftes for en tid ud med et job i et ministerium. Ny kærlighed flytter ind i Anes liv, men det gør sygdom også.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 30. okt. 2019

Roman om et usædvanligt og alligevel genkendeligt kvindeliv, bygget over forfatterens eget. Jane Aamunds trofaste læserskare kan nu få svaret på, hvordan det gik Ane efter den store passion med amerikanske Bob i "Colorado drømme". Bogen kan læses selvstændigt og henvender sig bredt til især modne kvinder.

Der er gået en del år siden Ane mistede sin store kærlighed, amerikanske Bob. Nu nyder hun det trygge liv i landsbyen Bjergsted, har en elsker i ny og næ og hjælper sin syge ex-mand. Jobbet som journalist giver spændende rejser og nye erotiske muligheder, men når Ane er presset for meget, får hun angstanfald. I en periode skifter hun til et job i et ministerium. Et nyt ægteskab viser sig at være en fejltagelse, og efter en kræftsygdom rykker Ane atter videre. Bogen bygger på forfatterens eget liv i årene ca. 1975-1990.

Underholdende fortælling om et delvist selvoplevet kvindeliv. Der er irritationsmomenter som stavefejl, et lidt opremsende præg, løse handlingstråde og fejl, som fx i tidsrammen: pædagoger går med ble om hovedet (1970'erne), mens Anes veninder får Botox i ansigtet (produktet godkendt i 1989). Gode og tankevækkende miljøbeskrivelser fra avisredaktionen og ministergangene, der tenderer det satiriske - må man da håbe!.

Selvstændig fortsættelse af Colorado drømmeMine egne veje - i overklassen, der forsvandt. Aamund skriver også autofiktion i Mine egne veje - i overklassen, der forsvandt. Det samme gør Hanne-Vibeke Holst i trilogien om journalisten ThereseSelvstændig fortsættelse af Colorado drømme. Aamund skriver også autofiktion i . Det samme gør Hanne-Vibeke Holst i trilogien om journalisten Therese.


Jyllands-posten

d. 5. jan. 2020

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 5. jan. 2020


Kristeligt dagblad

d. 20. nov. 2019

af

af

Claus Grymer

d. 20. nov. 2019