Gå til indholdBjergsted drømme : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

322 sider: ill.

Udgivet

2020

Originaludgave

2019


Anmeldelser (3)


30. okt. 2019

Roman om et usædvanligt og alligevel genkendeligt kvindeliv, bygget over forfatterens eget. Jane Aamunds trofaste læserskare kan nu få svaret på, hvordan det gik Ane efter den store passion med amerikanske Bob i "Colorado drømme". Bogen kan læses selvstændigt og henvender sig bredt til især modne kvinder.

Der er gået en del år siden Ane mistede sin store kærlighed, amerikanske Bob. Nu nyder hun det trygge liv i landsbyen Bjergsted, har en elsker i ny og næ og hjælper sin syge ex-mand. Jobbet som journalist giver spændende rejser og nye erotiske muligheder, men når Ane er presset for meget, får hun angstanfald. I en periode skifter hun til et job i et ministerium. Et nyt ægteskab viser sig at være en fejltagelse, og efter en kræftsygdom rykker Ane atter videre. Bogen bygger på forfatterens eget liv i årene ca. 1975-1990.

Underholdende fortælling om et delvist selvoplevet kvindeliv. Der er irritationsmomenter som stavefejl, et lidt opremsende præg, løse handlingstråde og fejl, som fx i tidsrammen: pædagoger går med ble om hovedet (1970'erne), mens Anes veninder får Botox i ansigtet (produktet godkendt i 1989). Gode og tankevækkende miljøbeskrivelser fra avisredaktionen og ministergangene, der tenderer det satiriske - må man da håbe!.

Selvstændig fortsættelse af Colorado drømme


Mine egne veje - i overklassen, der forsvandt


. Aamund skriver også autofiktion i Mine egne veje - i overklassen, der forsvandt. Det samme gør Hanne-Vibeke Holst i trilogien om journalisten ThereseSelvstændig fortsættelse af Colorado drømme. Aamund skriver også autofiktion i . Det samme gør Hanne-Vibeke Holst i trilogien om journalisten ThereseSelvstændig fortsættelse af Colorado drømme. Aamund skriver også autofiktion i Mine egne veje - i overklassen, der forsvandt. Det samme gør Hanne-Vibeke Holst i trilogien om journalisten Therese.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 5. jan. 2020

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 20. nov. 2019


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2019

Bog

2020

Bog

2019

Bog stor skrift

2020

Punktskrift

2020

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019