Gå til indholdBjerget, havet, huset : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

325 sider

Udgivet

2013

genre/form

romanOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Forfatteren Colm lever i et afsidesliggende hus udenfor Dublin. Han kæmper med en skriveblokering og et ustadigt forhold til kvinder, men en dag flytter den danske kvinde Karen og hendes to drenge ind i nabohuset, og Colms hverdag ændrer sig


Anmeldelser (7)


7. feb. 2013

Kærlighedsroman til den læser, der interesserer sig for balancen mellem seksualitet og kærlighed, og går mere efter en hverdagshistorie tilsat lidt dramatik, end efter sproglige udfordringer.

Synnøve Søe (f. 1962) debuterede i 1989 med den anmelderroste roman Fars. Denne roman er den ottende fra hendes hånd, og denne gang har hun valgt at skrive indenfor kærlighedsgenren. Den irske forfatter Colm slås med skriveblokeringer, og han er flyttet ud på bjerget uden for Dublin for at komme væk fra bylivet. Han møder forskellige kvinder, som han føler sig tiltrukket af, men han har svært ved at knytte sig til nogen. En dansk kvinde Karen er flyttet ind i nabohuset med sine to drenge, som Colm hurtigt bliver glad for, selv om han aldrig tidligere har beskæftiget sig med børn. Colm og Karen opbygger et venskab og forskellige dramatiske begivenheder sætter forfatteren i gang med at overveje sit forhold til kvinder og seksualitet. Sproget er berettende, handlingsorienteret og bygget op af korte sætninger i et enkelt næsten lidt fladt sprog. Bogens dramatiske episoder virker lidt overflødige i forhold til romanens plot.

Bogens hverdagsagtige univers minder om Helle Helles enkle stil, men uden den samme sproglige indføling. Sprogligt ligger romanen snarere et sted mellem Jane Åmund og Bjarne Hatting.

Forudsigelig kærlighedsroman tilsat lidt dramatik, skrevet i et meget enkelt letlæst sprog.

Lektørudtalelse

Af

Dorte Tissot Hansen

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen

d. 27. feb. 2013

Politiken

Af

Lilian Munk Rösing

d. 16. feb. 2013

Berlingske tidende

Af

Eva Pohl

d. 2. mar. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Lars Handesten

d. 25. feb. 2013

Information

Af

Karen Syberg

d. 15. feb. 2013

Weekendavisen

Af

Søren Staal Balslev

d. 15. feb. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2013

Ebog

2013

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013