Gå til indholdBjælken i mit øje : om den evige krig og glæden ved at slå hinanden ihjel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

259 sider

Udgivet

2021

genre/form

essaysOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Carsten Jensen leverer i ét langt essay over 204 afsnit en passioneret, indigneret og indsigtsfuld analyse af krigen som et genkommende, barbarisk fænomen, der er overraskende og uløseligt forbundet til menneskets forsøg på at fastholde en civiliseret verden. En tankevækkende debatbog for de fleste voksne læsere


Anmeldelser (6)


14. jan. 2021

Carsten Jensen leverer i ét langt essay over 204 afsnit en passioneret, indigneret og indsigtsfuld analyse af krigen som et genkommende, barbarisk fænomen, der er overraskende og uløseligt forbundet til menneskets forsøg på at fastholde en civiliseret verden. En tankevækkende debatbog for de fleste voksne læsere.

CJ tager udgangspunkt i sine egne oplevelser, fx udsendelse som journalist under krigene i Jugoslavien eller en rejse til Cambodjas "killing fields", for at diskutere krigens moderne historie. Men han trækker også på soldaters og krigsjournalisters selvbiografier, samt skønlitteratur, politiske, filosofiske og religiøse værker for at diskutere bl.a. privatisering af militær, droneangreb, borgerkrige og masseskyderier, og spørger: "Hvordan undgår vi, der vil forsvare civilisationen, at tænke som vores modstandere, der drømmer om barbariets endevælde?".

Det er en meget skarp, velskrevet og stimulerende bog om krigen som fænomen. En bog, der sætter mange store tanker i gang om, hvad krigens og udslettelsens konstante genkomst gennem hele menneskehedens ofte forfærdelige historie kan sige os om mennesket selv.

Denne er den længste af de indtil videre fire debatbøger om samfundsforhold med fælles grafisk udtryk og samme form som ét langt essay, som CJ har skrevet siden 2018, der også tæller Mod stjernerne


Hovedspringere


Kældermennesker


, Hovedspringere og KældermenneskerDenne er den længste af de indtil videre fire debatbøger om samfundsforhold med fælles grafisk udtryk og samme form som ét langt essay, som CJ har skrevet siden 2018, der også tæller Mod stjernerne, og KældermenneskerDenne er den længste af de indtil videre fire debatbøger om samfundsforhold med fælles grafisk udtryk og samme form som ét langt essay, som CJ har skrevet siden 2018, der også tæller Mod stjernerne, Hovedspringere og Denne er den længste af de indtil videre fire debatbøger om samfundsforhold med fælles grafisk udtryk og samme form som ét langt essay, som CJ har skrevet siden 2018, der også tæller Mod stjernerne, Hovedspringere og Kældermennesker.

Lektørudtalelse

Af

Christian Hundebøl Høj

Berlingske tidende

Af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 4. apr. 2021

Kristeligt dagblad

Af

Jes Fabricius Møller

d. 24. mar. 2021

Weekendavisen

Af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 26. mar. 2021

Information

Af

Peter Nielsen (f. 1967)

d. 26. mar. 2021

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anny Skov Madsen

2021-03-22


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021