Bøger / faglitteratur / kogebøger

Bitz dit køkken : 200 retter der strutter af smag og sundhed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
253 sider: ill. i farver
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
kogebøger, opskrifter

Beskrivelse


Opskrifter på velsmagende og sunde middagsmåltider til hele familien, opdelt på ugedage af hensyn til indkøb.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2010

af

af

Birgit Sloth

d. 16. sep. 2010

Med titlen i guld, et farvestrålende layout og et stort fotografi af forfatteren på forsiden vil kogebogen sælge sig selv. Forfatteren optræder i TV2 om morgenen, hvor han sammen med kokken Claus Holm giver gode råd målrettet den travle børnefamilie, så kendiseffekten vil ramme målgruppen.

Forfatteren udgav sidste år Bitz din sundhed. Under begrebet "sundhedsrealisme" forsøger han at fremme sundheden i familien og samtidig sætte samværet og nydelsen højt. Bitz dit køkken er en samling af opskrifter på middagsmåltider med enkelte praktiske råd indsat. Opskrifterne er utraditionelt opdelt på ugedage af hensyn til indkøb. Det er godt tænkt i forhold til gennemsnitspraksis, og fungerer fint suppleret med registeret. Til gengæld synes jeg, at målgruppen svigtes ved, at der er utilstrækkelig planlægning af det enkelte måltid. Hvad skal man begynde med? Stege- og kogetiderne passer langt fra, og selv om det inde i forordet nævnes, at man selv skal justere, vil mange følge anvisningen, som fx giver blodigt fjerkræ. Jeg oplever ikke, at råvarerne altid udnyttes optimalt og heller ikke at de hver gang supplerer hinanden smagsmæssigt.

Bare spis : mad med power, der ligeledes understøtter tidens afslappede tilgang til sundhed og har samme målgruppe, er mindre smart og mere brugervenlig.

Kogebogen vil blive efterspurgt, og den formidler en smittende begejstring for at lave et sundt måltid mad, men opskrifterne skuffer.


Undervisere.dk

Årg. 4, nov. (2010)

af

af

Lise Brinkman

Årg. 4, nov. (2010)