Gå til indholdBøger / faglitteratur

Bitcoin : frie penge


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

283 sider

Udgivet

2018

Ophav

Bo Elkjær(forfatter)

Birgitte Dyrekilde(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Historien om opfindelsen af den digitale valuta "Bitcoin" som i opfindernes liberale logik, ligesom internettet, er et skridt mod at give almindelige mennesker mere magt, mere stemme og mere frihed


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2018

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. nov. 2018

Læs den fascinerende historie om opfindelsen af den digitale valuta "Bitcoin" som i opfindernes liberale logik, ligesom internettet, er et skridt mod at give "almindelige mennesker mere magt, mere stemme, mere frihed." For dig som er tech-nørd eller blot følger debatten om pengemagten.

"Det er en historie om anarkister, liberalister, pirater, kriminelle og hardcore tech-nørder. Og om folk, der gerne vil tjene penge på den nye teknologiske landvinding." Sådan skriver forfatterne. Deres bog starter med et manifest på den liberale nyhedsside 180grader.dk, hvor en bruger bl.a. hylder, at digital valuta gør det muligt at slippe for at betale skat. Men historien om bitcoin og teknologien bag rækker helt tilbage til 1969, hvor en britiske kryptolog udvikler et billigere krypteringsværktøj. Her er overskrifter som "Den svenske pirat" og "Den diskrete japaner". Den svenske pirat er Rick Falkvinge som i 2009 var leder af det svenske "Piratparti" og den diskrete japaner er Satoshi Nakamoto; der dog er et alias, fordi det er farligt at udfordre pengemagten og statsmonopolet, som i 2009 satte gang i bitcoin på nettet. Bogen følger udviklingen for bitcoin frem til i dag. Begge forfattere er journalister.

Informativ bog om bitcoin, som dog er relativ svær tilgængelig, hvis du slet intet ved om digitale valutaer.

En mindre historisk og umiddelbart mere tilgængelig bog om emnet er Bitcoin.


Journalisten

2019, nr. 5

af

af

Brigitte Alfter

2019, nr. 5


Jyllands-posten

d. 29. dec. 2018

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 29. dec. 2018


Information

d. 3. dec. 2018

af

af

Henrik Chulu

d. 3. dec. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Bo Elkjær

Kontrovers, 1. udgave

2018

Ebog

Bo Elkjær

Kontrovers, 1. udgave