Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Bisp

Del 2 af BastardDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

215 sider

Udgivet

2011

Ophav
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2011


Beskrivelse


Dramatisk fortælling fra Danmarks middelalder om Eskil Fjalar, som har været træl, men blev frigivet af Absalon og derefter blev korsfarer


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2011

af

af

Kirsten Katholm

d. 28. mar. 2011

Roman om Danmarks middelalder for en bred gruppe af læsere af populære historiske romaner. De indledende kapitler om den historiske periode i Danmark er lidt indviklet, men derefter følger en spændende lettilgængelig handling i et lidt gammeldags sprogbrug.

Romanen følger Eskil Fjalar, som var træl, men blev frigivet af Absalon og derefter blev korsfarer. Da han kommer tilbage til Damark bliver han tjener, badesvend og krigskarl for Absalon, der nu er blevet ærkebiskop. Absalon forelsker sig og får, trods sin religiøse stilling, et barn med Esa Alfsdatter. Da der endnu engang bliver krig overlades barnet til Eskil, som opdrager drengen. Rammen om handlingen er året 1201, hvor Absalon er død, og Eskil nu inden sin egen død ønsker at fortælle dennes søn bisp Peder mere om sit liv. En beretning han begyndte på i den første roman. Bisp beskriver opgøret mellem asatroen og kristendommen og kirkens store magt i middelalderen. Troværdige miljø- og personbeskrivelser af kongsgårde, krigskarle, trælle, de rige mænd og deres kvinder.

Romanen er en selvstændig fortsættelse af romanen Bastard, som udkom i 2010. I Bisp følges den samme hovedperson Eskil Fjalar og hans liv sammen med Ærkebiskop Absalon, Kong Valdemar og andre kendte personer fra den danske middelalder.

Underholdende og dramatisk fortælling fra Danmarks middelalder der grundigt og oplysende skildrer livsvilkår for både rige, fattige og trælle under datidens mange kongekrige.


Kristeligt dagblad

d. 3. maj. 2011

af

af

Claus Grymer

d. 3. maj. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

Pia Grandjean Odderskov

Attika

2014

Ebog

Pia Grandjean Odderskov

mellemgaard