Gå til indholdBøger / faglitteratur

Billedkunst : et fag i skolen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

516 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

Ophav

Rachel Zachariassen(forfatter)

Elin Østergaard(forfatter)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for lærere, for pædagoger, for læreruddannelse, for folkeskolen, for billedkunstundervisning


Beskrivelse


Med udgangspunkt i billedkunstfagets formål og fagdidaktik søger forfatterne at give inspiration til undervisningen i folkeskolen med en række eksempler på konkrete undervisningsforløb der runder fagets mange discipliner, og der behandles emner som visuel kultur, multimodalitet, kreativitet, innovation, æstestik og bæredygtighed


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 29. mar. 2019

Fantastisk flot bog om billedkunst, som i tekst og billeder inspirerer studerende, lærere og pædagoger i grundskolen til at skabe gode rammer for faget billedkunst til glæde for eleverne samt tilskuerne til deres kunstudtryk.

Bogen er en blanding af en teoretisk udgivelse, som giver et overblik over faget i grundskolen, og en inspirationsbog med ideer til konkrete forløb. De første syv kapitler har fokus på teori og didaktik omkring billedkunst med emner som: tværgående temaer, visuel didaktik og samspillet mellem didaktik, pædagogik og rum. Bogen sidste, og største kapitel, præsenterer konkrete visuelle læringsforløb i faget.

Det er en yderst indbydende og inspirerende udgivelse, som giver lyst til at arbejde med billedkunst og samtidig klæder sin læser på til at kunne gøre det professionelt. En virkelig flot bog, som er et kunstværk i sig selv, hvor der er kælet for detaljerne på hver enkelt side.

Både billedkunstlærere og lærerstuderende vil med fordel kunne læse denne bog sammen med titler som Håndværk & designFra indtryk til udtryk


og Fra indtryk til udtrykBåde billedkunstlærere og lærerstuderende vil med fordel kunne læse denne bog sammen med titler som Håndværk & design og .


Billedpædagogisk tidsskrift

2019, nr. 2

af

af

Anette Ryttergaard

2019, nr. 2Informationer og udgaver

2019

Bog

Rachel Zachariassen

Hans Reitzel, 1. udgave