Gå til indholdBilleder fra Lissabon : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

271 sider

Udgivet

2017

genre/form

romanOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Danske Paula rejser til Portugal for at lede efter sin forsvundne far. Turen bliver en rejse ind i Portugals kolonihistorie og farens liv under det fascistiske diktatur


Anmeldelser (3)


26. jan. 2017

Vellykket roman om Paula på jagt efter sandheden om sin fars rolle under det fascistiske diktatur i 1960 og 1970'ernes Portugal. Til læsere af slægtsromaner tilsat grum europæisk historie med dansk kvinde i centrum.

Opvokset i det nordsjællandske kollektiv Drudsholm, med en dansk mor og en portugisisk far, er 29 årige Paula en selvstændig kvinde med styr på sig selv og livet. Faren og moren har i flere år været skilt, men hun har bevaret forbindelsen til dem begge. Da moren dør af kræft, forsvinder hendes far pludselig. Eftersøgningen på ham og hans rolle i de portugisiske kolonikrige bringer hende og portugisiske Joaquim på en rejse tilbage i tiden. Gamle sår bliver brudt op, og langsomt danner Paula sig et billede af farens og Portugals barske historie. Forfatteren har tidligere udgivet fotobøger og er kendt som litteraturanmelder fra bl.a. TV.

Det er en vellykket og spændende debutroman, som med sin gradvise afsløring af farens liv og gerninger fastholder læseren fra start til slut. Vægten er lagt på Portugal og farens historie, mens Paulas liv og motiver står lidt svagere.

I tematik minder bogen om Land i datid


med henholdsvis søn og datter, som afdækker farens rolle i et tidligere europæisk diktaturI tematik minder bogen om Land i datid med henholdsvis søn og datter, som afdækker farens rolle i et tidligere europæisk diktatur.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 26. feb. 2017

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 9. mar. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2017

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2017