Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Billedbøger : en grundbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
183 sider: ill. i farver
Udgivet
2012
Genre og form
litteraturanalyser, analyser

Beskrivelse


Om alle former for billedbøger, både billedfagbøger og skønlitterære billedbøger, om billedbøger med meget og lidt tekst. Om billedbøger for alle aldre, både pegebøger og bøger til de ældste børn og voksne.

Indhold

Aktuelle og historiske tendenser (Mangfoldige muligheder : aktuelle temaer og tendenser i nyere billedbøger / af Ayoe Quist Henkel og Martin Blok Johansen. Nina Christensen: Fortroppen : banebrydende værker i den danske billedbogs historie ; Veje til billedbogen : hovedtræk i svensk, dansk og norsk forskning). Analytiske og litteraturpædagogiske tilgange (Tine Kirkegaard Jensen: Ord og billeder : billedbogens komplekse udtryk. Nina Christensen: Betydningsladet : om analyse af billedbøger. Anna Karlskov Skyggebjerg: Billedfagbogen : velegnet til undervisning og fritidslæsning. Tosprogede børn og billedbøger : en spændende historie / af Line Møller Daugaard og Martin Blok Johansen). Didaktiske vinklede læsninger (Dorte Sofie Mørk Emus: En læsning af Palle P og perlen. Tine Kirkegaard Jensen: En læsning af Møgungen. En læsning af Lejren / af Ayoe Quist Henkel og Martin Blok Johansen)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. nov. 2012

Billedbøger er meget mere end bare bøger med billeder i. Denne bog henvender sig til alle, som er i berøring med billedbøger via deres erhverv eller som bare har interesse i at vide mere om billedbøger. Både bibliotekarer og skolebibliotekarer er oplagte målgrupper for denne bog, ligesom lærere og lærerstuderende. Men bogen kan læses af alle med interesse i billedbogens mange facetter.

Bogen er en grundbog i billedbøger, som fortæller om de forskellige billedbogsgenrer sat ind i et analytisk og litteraturpædagogisk perspektiv. Via eksempler fra billedbøger og analyser heraf lukker forfatterne til denne bog op til en skattekiste af litterær viden om billedbøgernes univers, som giver lyst til faglig fordybelse i billedbøgernes verden. Bogen giver både sin læser en grundviden om billedbøger samt meget inspiration til inddragelse af billedbøger i undervisning. Bogen er bygget op over tre hovedkapitler, som sagtens kan læses hver for sig. Emnerne for de tre kapitler er: Aktuelle og historiske tendenser, Analytiske og litteraturpædagogiske tilgange samt Didaktisk vinklede læsninger.

Grundbøger i billedbøger er en sjældenhed. Det er derfor rart med en ny, grundig og aktuel bog om emnet, som også forholder sig til nyere billedbøger.

Spændende og inspirerende grundbog i billedbøgernes mange facetter og muligheder.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. dec. 2012

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 17. dec. 2012


Børn & bøger

Årg. 66, nr. 1 (2013)

af

af

Anette Grønholt Andersen

Årg. 66, nr. 1 (2013)