Gå til indholdBøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Big E : fortællingen om Big E Thrane & Thrane Danish Everest Expedition 2000


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

132 sider: ill. i farver

Udgivet

2008

Ophav
Genre og formrejsebeskrivelser, dagbøger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Dagbogsoptegnelser fra den første rent danske ekspedition til Mount Everest, der fandt sted i april-maj 2000


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 12. jan. 2009

Høje bjerge har altid fascineret både klatrere og læsere. Denne bog tilfredsstiller delvist fascinationen med sin historie om en dansk ekspedition på Mount Everest - Big E.

Der er et behov for bøger om emnet og gerne skrevet af folk, der selv har været der - som denne, hvor Bo Belvedere Christensen selv var med på den ekspedition gennem et par måneder i 2000, som bogen handler om. Han var medredaktør på den første bog om samme ekspedition Everest - drømmen og sejren, 2000. Ifølge hans forord har han udgivet en ny bog, da den første er udsolgt, så de to bøger supplerer på en måde hinanden - og dog. Mens den første var flot trykt med gode fotos og en mere sammenhængende tekst, hvor historien fortælles med bredere penselstrøg og med tilbageblik på tidligere ekspeditioner, er denne nye bog mere begrænset i omfang og fremtræder løsere redigeret. Som i den første kommer ekspeditionens deltagere til orde med egne ord, men den nye er med kortere og nye uddrag fra deres dagbøger. Det betyder, at den samme dramatiske historie om den store bedrift fortælles med mindre overblik og dybde, men samtidig lidt mere dramatisk. Til gengæld er billederne i den nye bog desværre dårligt gengivet.

Der er en del bøger om bjergbestigning og Himalaya, og denne tilføjer som skrevet ikke nye historier til den første bog om samme ekspedition, men giver en mulighed for at opdatere samlingen.

En spændende bog om en stor dansk bedrift i Himalaya, men samtidig en udgivelse i dårlig trykkvalitet.Informationer og udgaver

2008

Bog

Bo Belvedere Christensen

Books on Demand