Bøger / skønlitteratur / roman

Bid


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
167 sider
Udgivet
2012
Ophav
Genre og form
roman, humor
Originaludgave
2012

Beskrivelse


Signe er 29, arbejdsløs og vil være forfatter. Fyren, hun går i seng med, er klam; familien ligner en film af Erik Clausen; og lægen mener, hun har en depression. Alt skildres med sortkomik, og med den kommer hun videre.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2012

af

af

Beth Høst

d. 22. maj 2012

Bogens målgruppe er de læsere, der gerne vil holde sig ajour med ung, ny og dansk prosa. Man skal nok samtidig have en sans for chick lit og rappe vendinger.

Forfatteren er en af flere skarpe unge kvindelige skribenter, vi har mødt de senere år. Fortælleren, Signe, er ung og kan hverken finde sig til rette eller finde sig et arbejde. Hendes læge har iøvrigt (ud fra et spørgeskema) fundet ud af, at hun har en depression, og der er da heller ikke mange glædesudbrud drysset ud over denne historie. Men en del komik og endnu mere sarkasme, som Signes psykolog mener, hun gemmer sig bag. Fx billedet af bollevennen Uffe, den klamme bibliotekar, der ligner en hudorm i sin beige turtleneck. Jeg håber, det er ironi og ikke en etableret kliche i unge pigers begrebsverden. Signe får sig dog et job i Matas, chefen er et af de sympatiske bekendtskaber i fortællingen. Hun klarer hæderlige kundeekspeditioner, men kommer dog af og til af sted med at være lidt for "ærlig". Skildringen af et hudplejekursus er hylende morsom og lige til næste danske sjove film. Beskrivelsen af Signes familieverden, komplet med barokke middage og farmoderens død sidder også lige i skabet. Matas og Uffe bliver fyret, og til slut er Signe vist på vej videre.

Der er både Lone Aburas, Stine Pilgaard og Nanna Goul for nu bare at nævne et par. Vi er privilegerede at have mange gode unge at forvente noget af.

Vi kender måske nok fortællingens univers ret godt i forvejen, men historien er velfortalt i al sin kulsorte komik.


Berlingske tidende

d. 23. juni 2012

af

af

Per Krogh Hansen

d. 23. juni 2012


Jyllands-posten

d. 3. juni 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 3. juni 2012


Information

d. 25. maj 2012

af

af

Kamilla Löfström

d. 25. maj 2012


Weekendavisen

d. 25. maj 2012

af

af

Leonora Christina Skov

d. 25. maj 2012