Bøger / faglitteratur

Biblioteksdidaktik


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Biblioteksdidaktik gennemgår biblioteksfaglige genstandsfelter og teori om bibliotekets udvikling samt biblioteksdidaktik – både inden for digital dannelse og kulturel dannelse. Til hvert af bogens kapitler hører en række studieøvelser, der fra et meta-perspektiv sætter fokus på og træner læseren i biblioteksdidaktiske greb inden for den formidlende, den faciliterende og den vejledende tilgang til biblioteksdidaktik. Bogen er forfattet af undervisere fra bl.a. Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Roskilde Universitet og Aarhus Universitet: Linda Lundgaard Andersen, Lennart Björneborn, Rune Eriksson, Helle Hygum Espersen, Jens Jørgen Hansen, Henrik Jochumsen, Cecilie Laskie, Christian Tang Lystbæk og Trine Schreiber. Biblioteksdidaktik henvender sig til studerende ved biblioteksuddannelserne og biblioteksformidlere på efteruddannelserne.

Indhold

  • Biblioteket gennem 100 år - indhold, rammer og relationer / Henrik Jochumsen

  • En teoretisk tilgang til biblioteksdidaktik / Jens Jørgen Hansen

  • Litteraturformidling - fra opbevaring til oplevelseslitteratur / Cecilie Laskie

  • Bibliotekers arbejde med samproduktion og samskabelse / Linda Lundgaard Andersen og Helle Hygum Espersen

  • Litterære udstillinger i biblioteksrummet / Rune Eriksson

  • Biblioteket som mulighedsrum for serendipitet og uformel læring / Lennart Björneborn

  • Hvad er digital dannelse / Trine Schreiber

  • Digital dannelse, biblioteksformidler og målgruppe / Trine Schreiber

  • Vejledning / Christian Tang Lystbæk


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2017

af

af

Sanne Caft

d. 28. aug. 2017

Fagbog til biblioteksprofessionelle. Rettet mod studerende på biblioteksuddannelser og bibioteksformidlere på efteruddannelser. Biblioteksfaglig viden formidlet på et akademisk niveau.

Bogen gennemgår det biblioteksfaglige genstandsfelt og teori om bibliotekets udvikling samt biblioteksdidaktik. Hver teoretiske afsnit er suppleret med en række øvelser rettet mod studerende. Forsiden er en typisk lærebogsforside med et grafisk mønster og en forklarende bagsidetekst, der klart formidler målgruppe, indhold og form. Indholdsmæssigt gennemgås folkebibliotekernes historie, biblioteksdidaktik, litteraturformidling, samproduktion og samskabelse, litterære udstillinger, serendipitet og uformel læring, samt digital dannelse.

Bogen slår ned de steder i folkebiblibliotekernes eksistens, hvor der pt diskuteres og eksperimenteres i stor stil. Dens teoretisk funderede tilgang vil nok afskrække nogen, men dens emner er højst aktuelle. Formatet er egnet til pluklæsning.

Eneste nyere udgivelse med fokus på biblioteksdidaktik. Af nyere titler inden for det biblioteksfaglige felt finde fx Relationer på biblioteketFolkebiblioteket som forvandlingsrumFolkebiblioteket under forandringBiblioteksrummet, Folkebiblioteket som forvandlingsrum, Folkebiblioteket under forandring, Biblioteksrummet, hvoraf flere har nogle år på bagen. Denne samler nyeste forskningEneste nyere udgivelse med fokus på biblioteksdidaktik. Af nyere titler inden for det biblioteksfaglige felt finde fx Relationer på biblioteket, , Folkebiblioteket under forandring, Biblioteksrummet, hvoraf flere har nogle år på bagen. Denne samler nyeste forskningEneste nyere udgivelse med fokus på biblioteksdidaktik. Af nyere titler inden for det biblioteksfaglige felt finde fx Relationer på biblioteket, Folkebiblioteket som forvandlingsrum, , Biblioteksrummet, hvoraf flere har nogle år på bagen. Denne samler nyeste forskningEneste nyere udgivelse med fokus på biblioteksdidaktik. Af nyere titler inden for det biblioteksfaglige felt finde fx Relationer på biblioteket, Folkebiblioteket som forvandlingsrum, Folkebiblioteket under forandring, , hvoraf flere har nogle år på bagen. Denne samler nyeste forskning.


Nordisk tidsskrift for informationsvidenskab og kulturformidling [online]

Årg. 7, nr. 1 (2018)

af

af

Sara Kjellberg

Årg. 7, nr. 1 (2018)