Gå til indholdBibbi Bergholdt bag facaden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

208 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2011

genre/form

biografierOriginaludgave

2011


Beskrivelse


Christiansborg-stylisten Bibbi Bergholdt (f. 1945), der sideløbende med sit farverige liv og karriere har været alkoholiker i mange år, fortæller om sit arbejds- og familieliv og om misbrugets omkostninger


Anmeldelser (2)


12. okt. 2011

For biografi læsere, der interesserer sig for kendte mennesker, mode- og filmbranchen, politikere og for personlige beretninger om alkoholmisbrug.

Bibbi Bergholdt, et kendt navn siden 1960'erne, har arbejdet som frisør og stylist i fine hovedstadssaloner, på filmset, og ikke mindst var hun den, der åbnede salon på Christiansborg. Hun er en farverig og meget initiativrig person, som beklageligvis tidligt fik smag for alkohol. Hendes misbrug har tilsyneladende ikke bremset hendes aktivitetsniveau, men har haft personlige omkostninger. I den livlige og engagerede fortælling hører vi om familien, kærligheden og afvænningsprocessen, foruden om arbejdet blandt de mange kendte. Bogen er velskrevet i en nøgtern fortællestil uden "føleri" og alt for personlige detaljer. Letlæst og illustreret med fotos fra karriere og privatliv.

Andre kendte mennesker, der fortæller om deres alkoholisme i biografier er fx Allan Olsen, Niels "Noller" Olsen, Gyda Hansen og Ole Michelsen. Bogen kan også læses som et sjovt supplement til politikerbiografierne.

Den kendte stylist har, sideløbende med sit farverige liv og karriere, været alkoholiker i mange år. Nu er hun afvænnet og fortæller i bogen om misbrugets omkostninger, mens hun opruller sit familie- og arbejdsliv, hvor hun måske især blev kendt for frisørsalonen på Christiansborg. En livlig, velskrevet bog om et spændende menneske, der tilsyneladende har magtet det utroligste samtidig med drikkeriet. Henvender sig bredt til biografi læsere.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Politiken

Af

Edel Hildebrandt

d. 5. nov. 2011


Informationer og udgaver

Bog

2011