Gå til indholdBiavlerens løfte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

347 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2020


Anmeldelser (1)


29. okt. 2020

Abi er nedbrudt efter et voldeligt ægteskab og en trafikulykke. På et slot i Sydfrankrig hører hun om den lokale kvinde Elianes skæbne under 2. verdenskrig. Fortællingen giver igen Abi mod på fremtiden. Til læsere af underholdningsromaner med barske, historiske begivenheder.

Romanen fortælles i to skiftende spor. I 2017 hvor Abi kommer til Sydfrankrig for at deltage i et yogakursus og får job som hushjælp på slottet Bellevue, der arrangerer bryllupsfester, samt i årene 1938-1944, hvor det er Eliane, der er hushjælp på slottet og bor på den nærliggende mølle med sin familie. Slottet bliver besat af tyskerne, men slottets ejer og Elianes familie arbejder for modstandsbevægelsen. Elianes kæreste bor i den nærliggende landsby Tulle, der er hjemsted for en massakre i 1944. Fiona Valpys første udgivelse på dansk er Et hav af minder


Romanen fortælles i to skiftende spor. I 2017 hvor Abi kommer til Sydfrankrig for at deltage i et yogakursus og får job som hushjælp på slottet Bellevue, der arrangerer bryllupsfester, samt i årene 1938-1944, hvor det er Eliane, der er hushjælp på slottet og bor på den nærliggende mølle med sin familie. Slottet bliver besat af tyskerne, men slottets ejer og Elianes familie arbejder for modstandsbevægelsen. Elianes kæreste bor i den nærliggende landsby Tulle, der er hjemsted for en massakre i 1944. Fiona Valpys første udgivelse på dansk er Et hav af minder.

Beskrivelserne af livet under 2. verdenskrig fylder mest med gode detaljer om hverdagsliv og dramatiske hændelser. Den psykiske vold Abi udsættes for er realistisk, og begge kvinders liv i en hverdag præget af frygt er gribende og medrivende læsning.

Alle blomsterne i Paris


Datterens fortælling


har samme opbygning med én kvindes skæbne i nutiden og en andens under 2. verdenskrig, og i Datterens fortælling fortælles også dramatisk og gribende om livet i en fransk landsby under 2. verdenskrigAlle blomsterne i Paris har samme opbygning med én kvindes skæbne i nutiden og en andens under 2. verdenskrig, og i fortælles også dramatisk og gribende om livet i en fransk landsby under 2. verdenskrigAlle blomsterne i Paris har samme opbygning med én kvindes skæbne i nutiden og en andens under 2. verdenskrig, og i Datterens fortælling fortælles også dramatisk og gribende om livet i en fransk landsby under 2. verdenskrig.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth


Informationer og udgaver

Bog

2021

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020