Gå til indholdBevar dig selv : robust i en uforudsigelig fremtid


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

267 sider: ill.

Udgivet

2017

genre/form

øvelserOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Om at udvikle psykisk og fysisk robusthed og om at lære at håndtere stress og pressede situationer


Anmeldelser (1)


24. okt. 2017

En bog om robusthed og om at bevare sine menneskelige egenskaber. For dem som søger viden og værktøjer til at opbygge en indre robusthed.

Forfatter Birgitte Dam Jensen har 15 års erfaring i at undervise og træne mennesker i robusthed. Jensen skriver om robusthedens nødvendighed: "Min interesse for robusthed skyldes til dels, at jeg tidligt har oplevet, hvad for meget stress kombineret med for lidt robusthed kan gøre ved et menneskes liv. (...) Mine forældres skæbne har - sammen med de mange andre stressbelastede mennesker, jeg har mødt og stadig møder - gjort mig til en indædt modstander af unødvendig lidelse." Over tre dele med overskrifterne "Robust", "Robust under pres" og "At udvikle og styrke robusthed" giver forfatteren dokumenteret viden, levende eksempler fra fx medieverdenen og konkrete værktøjer til hvordan pres og udfordringer kan håndteres til ens fordel. "Stress er ikke en lidelse, men en naturlig og sund tilstand. Men er stresstilstanden for stærk i forhold til, hvor robuste vi er, kan det forringe vores kognitive funktionsevne, så vi får svært ved at tænke, vælge og handle bevidst og velovervejet." For Jensen hviler robusthed på stabilitet, tilfredshed og mening i det enkelte menneskes livsgrundlag.

En meget interessant, lærerig og nødvendig bog om robusthed og dets betydning i en meget kompleks og uforudsigelig verden.

Af andre titler om robusthed findes bl.a. Robusthed i praksis


Robust


Vejen til sund robusthed


, Robust og Vejen til sund robusthedAf andre titler om robusthed findes bl.a. hed i praksis, og Vejen til sund robusthedAf andre titler om robusthed findes bl.a. Robusthed i praksis, Robust og Af andre titler om robusthed findes bl.a. Robusthed i praksis, Robust og Vejen til sund robusthed.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Bog

2017

Ebog

2017