Bøger / faglitteratur

Bestyrelsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
136 sider: ill.
Udgivet
2008

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. apr. 2008

Målgruppen er medlemmer af bestyrelser, der ønsker at kvalificerer deres bestyrelsesarbejde teoretisk og praktisk brugbart med emner indenfor ledelse, strategilægning og jura.

Forfatter-trioen består af erfarne erhvervsfolk som Søren Brandi, Tommy V. Christiansen og Steen Hildebrandt. Brandi og Hildebrandt kender jeg også fra andre bøger i forlagsserien, fx Forandringsledelse fra 2006. Tommy V. Christiansen er bl.a. også redaktør på udgivelsen Bestyrelseshåndbogen, udg. i løsblade med løbende opdatering. Sammen har trioen også skrevet bogen Bestyrelsesbogen, 2007, der indeholder nogenlunde samme emner som den nye bog. Den nye bog er tredelt, først redegøres for baggrunden for bestyrelsesarbejde og for ledelsens plads i dette arbejde. Anden del fortæller om bestyrelsens strategiske rolle, og hvordan man praktisk strategilægger bestyrelsesarbejde. Tredje del koncentrerer sig om bestyrelsens rettigheder og pligter, juraen bag bestyrelsesarbejdet.

Andre bøger om bestyrelsesarbejde er som nævnt af samme forfattere Bestyrelsesbogen fra 2007, desuden har Ole M. Olsen skrevet Bestyrelsesarbejde i teori og praksis, i 3.udg 2002, og fra 2007 er der Bestyrelsens værktøjskasse af Teddy Wivel.

Praktisk orienteret og teoretisk velfunderet guide i engageret bestyrelsesarbejde.