Bøger / faglitteratur til børn / idematerialer

Besøg naturen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forslag til fælles aktiviteter og undersøgelser i naturen for hele familien. I skov, på mark og grøftekant, i have, sø, mose og eng samt på hede og strand.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 18. dec. 2018

Bogen, der har undertitlen Børn og forældre er i første omgang tænkt som en håndsrækning til familien til nære oplevelser i den danske natur. Den beskæftiger sig med biotoperne skov,mark/grøft/have, sø/mose/eng og hede/strand med hovedvægten lagt på de to førstnævnte steder, hvortil alle har let adgang. Der beskrives en række dyr og planter, der alle er almindelige og lette atfinde i naturen. F.eks. anemone, myrer, sommerfugle, regnorme, muslinger. Hver enkelt har et opslag med fine forklarende tegninger og et farvefoto, og teksten beskriver, forklarer og stillerspørgsmål på en god, aktiverende måde. Bogens ide er, at børnene skal opleve, undres og så ved hjælp af bogen lære at forstå og se små sammenhænge i naturen. I dette lys vil bogen påskolebiblioteket først og fremmest kunne anvendes af lærere, men jeg mener også, at gode læsere fra 4.-5. klasse og opefter kan have glæde af den i forbindelse med biologiemner.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Vibeke Munch Kofoed

d. 18. dec. 2018

En dansk familiebog med forslag og inspiration til fælles aktiviteter i naturen. Bogen er opdelt efter de forskellige landskabstyper, f.eks. skov, sø og hede. På hvert opslag fortælles om etdyr eller en plante på stedet. Her gives en generel beskrivelse, som selvfølgelig ikke kan være fyldestgørende, og ind i teksten er flettet forslag til iagttagelser og undersøgelser, somumiddelbart kan foretages på stedet. Der oplyses ligeledes om miljøtrusler mod dyr og natur. Til hvert afsnit angives de bedste måneder/ årstider for udflugten. Teksten suppleres af farvefotos samtinstruktive s/h tegninger sat op i et nydeligt lay-out. Bogen rummer et fyldigt stikordsreg., men det er en ulempe, at de enkelte tekstsider er skrevet ud i ét uden markering af f.eks.aktivitetsforslag. Bogen kan selvlæses fra ca. 10 år, men p.g.a. den noget kompakte tekst vil den bedst kunne bruges af voksne sammen med børn fra ca. 7 år. Alle iagttagelser er lagt an på børnsoplevelse af detaljer og dyr, og bogen eren fin inspirationskilde til adskillige (og meget forskellige) ture og undersøgelser i naturen. Et godt supplement til naturhylden, hvor de fleste bøgeromhandler et mere afgrænset emne.


Jyllands-posten

d. 26. okt. 1991

af

af

Ingolf Graae-Michelsen

d. 26. okt. 1991


Folkeskolen

Årg. 108, nr. 35 (1991)

af

af

Kaare Øster

Årg. 108, nr. 35 (1991)