Gå til indholdBøger / faglitteratur

Besat af træning : når sund motion bliver til skadelig afhængighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

176 sider: ill. i farver

Udgivet

2013

Ophav

Anne Frovin(redaktør)

Michael Lichtenstein(illustrator)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om almindelige motionsvaner, der udvikler sig til træningsafhængighed. Dels om den eksisterende forskning i træningsafhængighed med fokus på symptomer, årsager og udbredelse, dels om motionisters erfaringer med at genfinde træningsbalancen efter overtræning


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 28. jan. 2013

Denne bog om hvad der sker, når træningen tag magten og idrætsudøveren bliver afhængig, henvender sig til sundhedspersonale, trænere, lærere,den træningsafhængige selv og familien.

Mia Beck Lichtenstein er uddannet psykolog med bachelorgrad i idræt og sundhed, og for øjeblikket forsker hun i træningsafhængighed blandt idrætsudøvere, både de positive gevinster ved træningen men også ved bagsiden af medaljen: tvang, spiseforstyrrelser og idrætsskader. Afhængighed af fysisk træning er et fænomen, som har været kendt siden 1970'erne, som man mener er opstået som en følge af bl.a. jogging-bølgen. I dag er det ikke nok med en enkelt eller 2 marathon om året, det skal være vildere og mere. Bogen indledes med en teoretisk del, som beskæftiger sig med forskningen, hvad er træningsafhængighed, hvem bliver ramt, hvad er symptomerne, og hvorfor overtræning. I anden del kommer fem idrætsudøvere til orde, som alle har været afhængige af træningen. Bogen afsluttes med forslag til, hvordan man kommer træningsafhængigheden til livs. Selv om det er en akademisk velfunderet bog er den skrevet i sprog, som kan læses af alle interesserede.

Der er ikke anden litteratur på dansk om træningsafhængighed.

Bogen om træningsafhængighed er en vigtig bog om et emne, som vedrører flere og flere. Bogen kan sagtens læses i sin helhed, men især de fem fortællinger fra den virkelige verden er rigtig gode og jeg er sikker på, at mange idrætsudøvere kan nikke genkendende til nogle af symptomerne på overtræning.


Arbejdsmiljø

Årg. 29 nr. 4 (2013)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 29 nr. 4 (2013)


Fysioterapeuten

Årg. 95, nr. 4 (2013)

af

af

Christian Olsen

Årg. 95, nr. 4 (2013)Informationer og udgaver

2013

Bog

Illustrator: Michael Lichtenstein

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave

2014

Ebog

Mia Beck Lichtenstein

Nota