Gå til indholdBesættelsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

34 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Anmeldelser (1)


23. feb. 2015

Hvordan foregik det egentlig, da Danmark blev besat af Tyskland? Var Danmark egentlig i krig, hvem bestemte i landet, og hvordan var dagligdagen under besættelsen? Og hvad skete der efter krigen med dem, der havde samarbejdet med tyskerne? Især for 11-15 år.

I 10 korte afsnit beskrives Danmarks besættelse med fokus på krigens faktiske forløb og de danske politikeres måde, at lede landet på. Modstandskampen, jødernes situation og de danskere, der støttede nazisterne, beskrives i særlige afsnit. Desuden giver tekst og fotos indtryk af, hvordan almindelige mennesker levede. Bogen består af få sider, men tæt skrevet og fuld af fakta - og ikke helt let at læse.

Vigtig og spændende fagbog, som på få sider giver ganske grundig indsigt i begivenhederne omkring Danmarks besættelse, og desuden en bog, som tør stille kritiske spørgsmål til begivenhederne - sabotage-aktionernes egentlige betydning, "samarbejdspolitikken" og retfærdigheden i hævn-opgøret efter krigen. Spændende læsning - fuld af stof til diskussion. Sprogligt er bogen lidt tung med svære eller lidt gammeldags begreber ("status quo", "herre i eget hus", "lys for enden af tunellen" osv).

Der findes mange lignende fagbøger om besættelsen fx: Danmark besættes


2. verdenskrig


Richs og rødspættesko


og 2. verdenskrig. Begge disse er lidt lettere at læse end bogen her. Vil man læse mere om det daglige liv under besættelsen af Danmark, er Richs og rødspættesko rigtig godDer findes mange lignende fagbøger om besættelsen fx: Danmark besættes og . Begge disse er lidt lettere at læse end bogen her. Vil man læse mere om det daglige liv under besættelsen af Danmark, er Richs og rødspættesko rigtig godDer findes mange lignende fagbøger om besættelsen fx: Danmark besættes og 2. verdenskrig. Begge disse er lidt lettere at læse end bogen her. Vil man læse mere om det daglige liv under besættelsen af Danmark, er rigtig godDer findes mange lignende fagbøger om besættelsen fx: Danmark besættes og 2. verdenskrig. Begge disse er lidt lettere at læse end bogen her. Vil man læse mere om det daglige liv under besættelsen af Danmark, er Richs og rødspættesko rigtig god.

Lektørudtalelse

Af

Jesper Holtoug


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015