Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Berlinerblåt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

522 sider

Udgivet

2018

Ophav

Philip Kerr(forfatter)

Ole Steen Hansen(oversætter)
Genre og formroman, romaner, krimi
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Krimi. Bernie Gunther bliver i 1956 opsøgt ved Rivieraen af fortiden i form af Stasi-agenter, der vil have ham til at lukke en sag ved at myrde en engelsk kvinde. Han flygter dog og undervejs mindes han en sag, han tidligere har haft sammen med sin forfølger


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2018

af

af

Per Månson

d. 22. jan. 2018

Bernie Gunther bliver i 1956 opsøgt af fortiden i form af Stasi-agenter, der vil have ham til at lukke en sag ved at myrde en engelsk kvinde. Han flygter dog og undervejs mindes han en sag, han tidligere har haft sammen med sin forfølger. Til dig, der ikke kan få det hårdkogt nok, samtidig med du vil underholdes intelligent.

Vi er efterhånden nået til 12. bind i serien om den tidligere politimand Bernie Gunther. I 1939, da Bernie var ansat ved kriminalpolitiet i Berlin, blev han kaldt til Hitlers landsted Berghof, hvor en mand var blevet myrdet, og sagen skulle opklares lynhurtigt, inden Hitler kom tilbage for at fejre sin 50 års fødselsdag. Han kom under direkte kommando af Martin Borman i en sag, der rummede masser af intriger og selvmorderiske faldgruber.

Kerr skriver stadig blændende og det er ikke mindre interessant for serien, at den inddrager historiske personer og hændelser.

Bernie har en kæft som Chandlers og Hammetts detektiver og Kerr er sprogligt og plotmæssigt på højde med le Carré. Bogen kan læses selvstændigt, men især kendskab til Hinsides tavshedener en fordel for at forstå rammehistorien.


Politiken

d. 10. feb. 2018

af

af

Kim Skotte

d. 10. feb. 2018


Weekendavisen

d. 16. feb. 2018

af

af

Bo Bjørnvig

d. 16. feb. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Philip Kerr

Modtryk, 1. udgave

2018

Ebog

Philip Kerr

Modtryk, 2. udgave

2018

Lydbog (net)

indlæser: Bent Otto Hansen

Modtryk

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Bent Otto Hansen

Modtryk,AV Forlaget Den Grimme Ælling