Bøger / faglitteratur / biografier

Bent Fabricius-Bjerre : en biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
311 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
biografier, bibliografier

Beskrivelse


Portræt af musikeren, mennesket og forretningsmanden Bent Fabricius-Bjerre (f. 1924), som står bag melodier som "Alleycat","Forelsket i København", og temaet til "Olsenbanden" og "Matador". Samt fortælling om hans op- og nedture, og hans venner kommenterer på, hvordan han er som ven.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2014

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 15. okt. 2014

Alle har fløjtet med på en af hans utallige melodier. Musikkens gentleman Bent Fabricius-Bjerre er født i 1924, men hans musik har ingen alder. Til interesserede i musikeren hans liv.

Bent Fabricius-Bjerre står bag melodier som "Alleycat","Forelsket i København", og temaerne til "Olsenbanden" og "Matador". I denne bog får vi historien om musikeren, mennesket og forretningsmanden Bent Fabricius-Bjerre. Forfatteren Danny Travn har interviewet Fabricius-Bjerre og nedfældet hans historie. Bogen fortæller om Fabricius-Bjerres op- og nedture, og hans venner kommenterer på, hvordan han er som ven. Bogen præsenteres som den officielle Bent Fabricius-Bjerre biografi, selvom der er udkommet andre bøger om ham.

Biogafien er levende fortalt og det er spændende læsning at opleve de mange aspekter Fabricius-Bjerre har, bl.a. som forretningsmand. Det er mest den rosenrøde historie man får om Fabricius-Bjerre, og fiaskoerne og skilsmissen skrives der ikke meget om. Men man er meget godt underholdt undervejs.

Af yderligere Bent Fabricius-Bjerre biografier findes: Klaver med merTanker ved tangenterne og Tanker ved tangenterne. Det er næsten den samme historie der fortælles, i denne bog kommer Fabricius-Bjerres venner dog også til ordeAf yderligere Bent Fabricius-Bjerre biografier findes: Klaver med mer og . Det er næsten den samme historie der fortælles, i denne bog kommer Fabricius-Bjerres venner dog også til orde.


Jyllands-posten

d. 11. okt. 2014

af

af

Michael Møller

d. 11. okt. 2014


Berlingske tidende

d. 31. okt. 2014

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 31. okt. 2014