Gå til indholdBenedikte : en kongelig prinsesse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

245 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Prinsesse Benedikte (f. 1944) fortæller om sin rolle som prinsesse og rigsforstander, om sin pligtfølelse, om de væsentligste mærkesager, om livet på Berleburg, samt om de største personlige oplevelser og vigtigste begivenheder


Anmeldelser (3)


24. apr. 2019

Et personligt indblik i Prinsesse Benediktes liv. Bogen kan læses af alle med interesse for det danske kongehus i moderne tid.

Bogen er udgivet i forbindelse med Prinsesse Benediktes 75 års fødselsdag. Benedikte har selv været med til at skrive bogen, men den er også baseret på samtaler med hendes søstre, Dronning Margrethe og Anne-Marie, der sætter ord på søskende-relationen. Der er ydermere interviews med Benediktes børn, Prins Gustav, Prinsesse Alexandra og Nathalie. Benedikte fortæller om familien samt plus- og minussiderne ved at være født ind i en kongelig familie, fx hvilke afsavn hun led i ungdommen i forhold til sine jævnaldrende. Hun sætter ord på, hvordan det var at være nummer to i arvefølgen. Hun fortæller om sin udvikling som ung med ophold på en engelsk kostskole, konfirmationsalderen og hvilke spilleregler der gjaldt i forhold til forelskelser. Bogen er illustreret med ikke tidligere offentliggjorte fotos, som Benedikte kommenterer.

Der tegnes et portræt af Benedikte som den perfektionistiske og mest kongelige af de tre søstre. Især interviews med mennesker omkring Benedikte tilføjer portrættet varme og ærlighed.

Der findes flere biografier om Prinsesse Benedikte, bl.a. Prinsesse Benedikte - prinsessen i midten


, der blev udgivet i forbindelse med prinsessens 50 års fødselsdagDer findes flere biografier om Prinsesse Benedikte, bl.a. Prinsesse Benedikte - prinsessen i midten, der blev udgivet i forbindelse med prinsessens 50 års fødselsdag.

Lektørudtalelse

Af

Louise Urban Andersen

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 13. maj. 2019

Berlingske tidende

Af

Jakob Steen Olsen

d. 28. apr. 2019


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Punktskrift

2020

Bog

2019

Ebog

2019