Gå til indholdBekymringer : at leve med tilværelsens uvished


Detaljer

Seneste udgave, bog


Anmeldelser (2)


5. mar. 2018

Fylder bekymringer meget i dit liv, er der hjælp at hente i denne bog, der opfordrer til selvrefleksion og giver nyttige øvelser til bl.a. bevidst nærvær og vejrtrækning.

De tre hovedkapitler behandler begrebet bekymringer ud fra tre forskellige perspektiver: det psykologiske, det biologiske og det filosofiske. Efter hvert afsnit er der spørgsmål der giver anledning til at stoppe op og reflektere, fx "hvad med dig selv - har du en god selvfølelse?". Vi præsenteres for to af forfatterens tidligere klienter, Maria og Erik, der på forskellige måder er udfordret i livet af at bekymre sig. Sidste kapitel indeholder værktøjer til praktiske øvelser, fx "Livskompasset" og "Vejrtrækningsankeret". Indeholder desuden en litteraturliste med tips til videre læsning. Forfatteren er psykolog mm. og har udgivet flere bøger, bl.a. grundbogen Kognitiv adfærdsterapi


De tre hovedkapitler behandler begrebet bekymringer ud fra tre forskellige perspektiver: det psykologiske, det biologiske og det filosofiske. Efter hvert afsnit er der spørgsmål der giver anledning til at stoppe op og reflektere, fx "hvad med dig selv - har du en god selvfølelse?". Vi præsenteres for to af forfatterens tidligere klienter, Maria og Erik, der på forskellige måder er udfordret i livet af at bekymre sig. Sidste kapitel indeholder værktøjer til praktiske øvelser, fx "Livskompasset" og "Vejrtrækningsankeret". Indeholder desuden en litteraturliste med tips til videre læsning. Forfatteren er psykolog mm. og har udgivet flere bøger, bl.a. grundbogen Kognitiv adfærdsterapi.

En grundig indføring i hvorfor vi bekymrer os og hvordan nogle bekymringer er mere hensigtsmæssige end andre. Vekslingen mellem teorien og de selvreflekterende spørgsmål samt eksemplerne med Maria og Erik er med til at gøre stoffet mere forståeligt, og letter læseoplevelsen. De praktiske øvelser er enkelt beskrevet og derfor nemme at følge.

Minder om Slip bekymringerne


Bekymringsfælden


Følelsesmakeup


, der også baseres på kognitive principper. Bekymringsfælden er en mere praktisk arbejdsbog og Følelsesmakeup giver en række gode råd til hverdagsbekymringerMinder om Slip bekymringerne, der også baseres på kognitive principper. er en mere praktisk arbejdsbog og Følelsesmakeup giver en række gode råd til hverdagsbekymringerMinder om Slip bekymringerne, der også baseres på kognitive principper. Bekymringsfælden er en mere praktisk arbejdsbog og giver en række gode råd til hverdagsbekymringerMinder om Slip bekymringerne, der også baseres på kognitive principper. Bekymringsfælden er en mere praktisk arbejdsbog og Følelsesmakeup giver en række gode råd til hverdagsbekymringer.

Lektørudtalelse

Af

Heidi Buur Pedersen

Sundhedsplejersken

Af

Lotte Skovgaard Bentzen

Årg. 40, nr. 4 (2018)


Informationer og udgaver

Bog

2018

Ebog

2018