Bøger / faglitteratur / biografier

Beijing love story : to aktivisters kamp for kærlighed og menneskerettigheder i Kina


Beskrivelse


Om det kinesiske par Hu Jia og Zeng Jinyan der har viet deres liv til at kæmpe for borgerrettigheder i Kina.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2014

af

af

Louise Urban Andersen

d. 7. aug. 2014

Bogen henvender sig til læsere med interesse for menneskerettigheder og international politik. Den kan med fordel anvendes til opgaver fra gymnasiet og op, da den er forsynet med kilder.

Den finske journalist Sami Sillanpää har gennem flere år været bosat i Kina og researchet til denne bog om parret Hu Jia og Zeng Jinyan, der har viet deres liv til at kæmpe for borgerrettigheder i Kina. Vi får et indblik i Kinas historie tilbage fra Mao og følger tiden op til 2012, hvor denne bog er afsluttet. Der er en indgående beskrivelse af Hu og Zengs start som oprørere, der tog udspring i en aids-organisation. Siden flyttede deres engagement sig til borgerrettigheder, og deraf fulgte overvågninger, forhør, møder med det hemmelige politi og fængselsophold. Sillanpääs sprog er fængende, og han søger at være objektiv gennem hele bogen, men alligevel er det tydeligt for læseren, at forfatteren selv er dybt kritisk overfor det kinesiske statsapparat. Der er føjet uddrag af breve og citater fra Hu og Zeng og bagerst i bogen er der en kildeliste, hvilket gør bogen yderst troværdig og brugbar i opgavesituationer fra og med gymnasieniveau.

Der er skrevet mange artikler om systemkritikere i Kina, men der foreligger ikke på dansk en bog, der på næsten biografisk vis skildrer livet som borgerretsaktivister i Kina.

En grundig, gennembearbejdet bog, der på næsten biografisk vis skildrer det hårde liv som borgerretsaktivist i Kina. Bogen er velegnet til opgavebrug, da den er forsynet med kilder.


Jyllands-posten

d. 11. okt. 2014

af

af

Tor Tolstrup

d. 11. okt. 2014


Kristeligt dagblad

d. 22. aug. 2014

af

af

Mette Holm

d. 22. aug. 2014


Danmark Kina

Nr. 103 (2015)

af

af

Hans Jørgen Hinrup

Nr. 103 (2015)