Gå til indholdBegravet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

454 sider

Udgivet

2009

Originaludgave

2009


Beskrivelse


Krimi. En teenagedreng forsvinder, og politiet mener, at det er en kidnapning, fordi faderen er en tidligere politimand. I hans gamle sager er der tilsyneladende intet at hente, og kriminalinspektør Tom Thorne bliver derfor overbevist om, at faderen skjuler noget


Anmeldelser (4)


19. mar. 2009

Kan bruges bredt til læsere af spændingsbøger, hvor Billingham med sin forfriskende stil og høje litterære kvalitet aktuelt er et af de absolut bedste bud.

Kriminalkommissær Tom Thorne, der er en utraditionel britisk kriminalkommissær med en karriere nærmere et sidespor end nogen overhalingsbane, er også hovedperson i denne sjette bog, som vel at mærke som de andre kan læses selvstændigt. Thorne, der i forrige roman Livløs, 2008, bl.a. går undercover blandt hjemløse, dukker op til overfladen, og hentes ind, da en tidligere politidirektørs teenager-søn bliver kidnappet. Dette er en sag for Tom Thorne, og titlen dygtig dobbelttydig, da det netop er et kapløb om at grave dybt nok ned i politidirektørens brogede fortid for at finde frem til den kidnappede søn før han måske er både død og begravet. Men plottet stikker dog mange spadestik dybere end det! De som før har læst om Tom Thorne vil heller ikke denne gang blive skuffede. Thorne er et interessant og anderledes skævt bud på en kriminalkommissær. Han kæmper med konstante rygsmerter og egne dæmoner, bl.a. gentagne drømmevisioner om sit uafklarede forhold til den afdøde far. Hans måske mest glamourøse træk er en hunkat, der hedder Elvis.

Billingham er fortjent helt sin egen, men kan sammenlignes lidt med fx Dennis Lehane eller Michael Connelly.

Hårdkogt og barsk spændingsbog, når de er som bedst. Man hygger sig gevaldigt og føler sig som læser overordentligt godt og intelligent underholdt. Kan læses uafhængigt af de andre bøger.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 27. mar. 2009

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 3. jul. 2009

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 9. maj. 2009


Informationer og udgaver

Ebog

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2009

Lydbog (cd)

2011

Bog

2009