Gå til indholdBegegnungen : kvindelige kunstnere fra kunstnerkolonierne i Kerteminde og Worpswede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk, tysk

Længde

120 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Om kvindelige malere i kunstnerkolonierne i Worpswede og Kerteminde omkring år 1900


Anmeldelser (1)


2. jan. 2015

Johannes Larsen museet i Kerteminde og kunstmuseet i Worpswede ved Bremen viste i 2013-14 på skift en fælles udstilling af kvindelige malere fra kunstnerkolonierne disse to steder og udgav denne lille bog med tysk og dansk tekst. For voksne læsere med en videregående interesse i fynske og tyske malere.

I indledningen er skrevet om, at mange kvindelige kunstnere omkring år 1900 havde et talent, som blev dyrket i begrænset omfang, som børnepasning og husførelse tillod. Ofte var de gift med malende mænd, som blev mere kendte. De beskrevne tyske kvindelige kunstnere er: Paula Modersohn-Becker, Ottilie Reylaender, Clara Rilke-Westhoff, Martha Vogeler, Sophie Wencke og Hermine Overbeck-Rothe. De danske malere er: Anna Syberg, Alhed Larsen, Christine Swane og Anne E. Munch. Hver beskrives med livsdata, karriere, motivkredse og arbejdsmetoder, og der vises et eller flere værker gengivet i farvebilleder. Teksten er parallel tysk og dansk. Litteraturliste.

Pænt tryk. Lidt upoleret oversættelse fra tysk til dansk. Ikke egentlig katalog over udstillingen, men biografier over de deltagende kunstnere. Med indledende causerier om, at det måske var mændenes skyld, at disse kunstnerinder ikke kom ret langt i udvikling og berømmelse.

Paula Modersohn-Becker er beskrevet på dansk i Set gennem kroppen


Dansk kvindebiografisk leksikon


Anna Syberg 1870-1914


Alhed Larsen


Christine Swane


Anna E. Munch


. Alle de danske malere er beskrevet i Dansk kvindebiografisk leksikon og i selvstændige biografier. Det er Anna Syberg 1870-1914, Alhed Larsen, Christine Swane og Anna E. MunchPaula Modersohn-Becker er beskrevet på dansk i Set gennem kroppen. Alle de danske malere er beskrevet i og i selvstændige biografier. Det er Anna Syberg 1870-1914, Alhed Larsen, Christine Swane og Anna E. MunchPaula Modersohn-Becker er beskrevet på dansk i Set gennem kroppen. Alle de danske malere er beskrevet i Dansk kvindebiografisk leksikon og i selvstændige biografier. Det er , Alhed Larsen, Christine Swane og Anna E. MunchPaula Modersohn-Becker er beskrevet på dansk i Set gennem kroppen. Alle de danske malere er beskrevet i Dansk kvindebiografisk leksikon og i selvstændige biografier. Det er Anna Syberg 1870-1914, , Christine Swane og Anna E. MunchPaula Modersohn-Becker er beskrevet på dansk i Set gennem kroppen. Alle de danske malere er beskrevet i Dansk kvindebiografisk leksikon og i selvstændige biografier. Det er Anna Syberg 1870-1914, Alhed Larsen, og Anna E. MunchPaula Modersohn-Becker er beskrevet på dansk i Set gennem kroppen. Alle de danske malere er beskrevet i Dansk kvindebiografisk leksikon og i selvstændige biografier. Det er Anna Syberg 1870-1914, Alhed Larsen, Christine Swane og Paula Modersohn-Becker er beskrevet på dansk i Set gennem kroppen. Alle de danske malere er beskrevet i Dansk kvindebiografisk leksikon og i selvstændige biografier. Det er Anna Syberg 1870-1914, Alhed Larsen, Christine Swane og Anna E. Munch.

Lektørudtalelse

Af

Søren Møller


Informationer og udgaver

Bog

2013