Gå til indholdBøger / faglitteratur / håndbøger

Bedre sex - og mere af det : en håndbog for ægtepar


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

464 sider: ill.

Udgivet

2013

Ophav

Douglas E. Rosenau(forfatter)

Benna Hørlück(oversætter)

Helge Hoffmann(oversætter)

Alan Tiegreen(illustrator)
Genre og formhåndbøger
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2013

af

af

Lis Pedersen

d. 24. sep. 2013

Bogen henvender sig til kristne mennesker, der gerne vil have mere ud af deres sexliv.

Rosenau er amerikansk familie- og sexterapeut. Han kommer meget fint rundt om sexlivet, især det der ligger inden for normalsfæren. Han har terapeutens fornuftige tilgang til mange aspekter af emnet, hvad enten det er sensuel massage eller samlejestillinger. Men når det kommer til fx s/m, er det slet ikke omtalt. Homoseksualitet beskrives som en trang, der kan undertrykkes. Det gennemgående budskab er, at man skal arbejde for at bekræfte sit ægteskabsløfte uanset hvad. Der er meget få illustrationer i bogen. Der er nogle lidt gnidrede tegninger. Der er en god indholdsfortegnelse og et udmærket register. Det kristne budskab bliver ofte inddraget, og bibelen citeret.

I 2009 udkom Kærlighed gør ikke blind : en bog om at leve i parforhold, som har et bredere sigte, Hvad din kone ville ønske du vidste om sex, 2008 har også den kristne lidt strenge tilgang til sex, Få mere lyst, 2012 og Vær åben : energi og glæde i parforholdet, 2011 er blandt de nyeste almene bøger om emnet, og i disse bøger er der ikke tabuer, hvilket nok tiltaler det store flertal.

Trods den fornuftige tilgang til en stor del af emnet, tror jeg ikke, at bogen vil appellere til ret mange, der ikke er aktivt troende. Dertil er den for teksttung og lidt gammeldags, bl.a. fordi billederne mangler. Det kristne aspekt gør også, at bogens appel vil være størst i områder med stærke menigheder.Informationer og udgaver

2013

Bog

Illustrator: Alan Tiegreen

Lohse, 1. udgave