Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Bedrag


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

285 sider

Udgivet

2011

Ophav

Steen Harvig(forfatter)
Genre og formroman, krimi, politiromaner
Originaludgave

2011


Beskrivelse


Krimi. Morten Krag og hans enhed kommer på en svær opgave, da to mænd myrdes på samme bestialske måde. Sideløbende skriver en tredje dagbog på baggrund af en personlig tragedie. Alle tre har haft berøring med hinanden mange år før


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2011

af

af

Lene Kristiansen

d. 18. nov. 2011

Til læsere af danske krimier og dem, der kan lide lokale genkendelige kvarterer, her Virum/Bredeområdet, hvor Steen Harvig selv bor.

Anden selvstændige del af en annonceret serie på 3, hvor titler og temaer blev afsløret med første del Besat fra 2009. I Bedrag bliver en 43-årig advokat myrdet på bestialsk vis. Politiassistent Morten Krag og hans enhed finder ud af en mulig forbindelse til en lille klike fra de glade ungdomsdage, en klike som foruden den faste kerne havde et par løse tilløbere. Sideløbende følger vi den dagbog, dramaturgen Licht fører som led i en psykiatrisk behandling, efter han mistede sin datter ved en drukneulykke og senere sin kone ved selvmord samme sted. Opklaringsarbejdet følger den slagne gang med Morten Krag i spidsen, den intellektuelle læremester Carl, praktikeren Jan og it-eksperten Benzen med blindgyder, hårdt arbejde og stigende spænding, da Morten involveres personligt. Harvig formår dog efter min mening ikke at skabe personer med dybde. Det er som om han i forsøg på at højne det sproglige niveau i stedet distancerer sig. Det gør det både svært at tro på historien og at engagere sig som læser.

Harvigs 9. bog og ikke på højde med de bedste danske krimier.

Anden selvstændige del af en lovet serie på 3. Harvig har haft sværere ved at skabe et troværdigt plot denne gang, og sprogligt synes jeg, han distancerer sig til sine personer, som man aldrig får ind under huden. Men spændingsniveauet er som det sig hør og bør i en krimi.


Weekendavisen

d. 13. jul. 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 13. jul. 2012


Politiken

d. 17. dec. 2011

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 17. dec. 2011Informationer og udgaver

2011

Bog

Steen Harvig

Siesta, 1. udgave

2012

Lydbog (cd-mp3)

mp3

Audioteket

2012

Lydbog (cd)

Steen Harvig

Audioteket

2016

E-bog

Steen Harvig

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2011

E-bog

Steen Harvig

Siesta, 1. udgave

2013

Lydbog (online)

indlæser: Steen Harvig

Nota

2012

Lydbog (online)

Steen Harvig

Audioteket