Bøger / skønlitteratur / roman

Beckomberga : ode til min familie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
355 sider
Udgivet
2014
Ophav
Genre og form
roman

Beskrivelse


Jackies far bliver indlagt på psykiatrisk hospital, fordi han har svært ved at finde lykken. Skæve eksistenser og de mange besøg bliver en del af hende også som voksen.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2014

af

af

Stine Grabas

d. 18. sep. 2014

Mange kan være med her i historien om en far, som bliver indlagt på psykiatrisk afdeling. Appelerer til alle, der holder af nyere litteratur med et twist. Bagsideteksten er glimrende, men forsiden er ikke specielt dragende.

Stridsberg fik Nordisk Råds litteraturpris for Drømmefakultetet i 2007. Bogen her tager udgangspunkt i det psykiatriske hospital Beckomberga, som hendes far flere gange blev indlagt på. Vi følger Jackie, som i drømmeagtige sekvenser tænker tilbage på sin far Jim, besøgene og de andre skæve eksistenser, som hun fik kendskab til. Man får et portræt af en mand, som ødelagde familien, ikke kan leve et almindeligt liv og som konstant står parat til at gå døden i møde. Jackie, som elsker sin far, forsøger alt hvad hun kan for at få lidt tid sammen med ham, men hvad skal man stille op, hvis han ikke vil gribes, når han falder? Sprogligt og indholdsmæssigt er det en fortryllende roman om kærlighed i alle dens afskygninger.

Roy Jacobsens anger er i samme kategori. Indholdsmæssigt er det svært at finde noget lignende. Stridsberg har sin egen tone.

Fascinerende og vidunderlig roman om forholdet til en far, som har svært ved at finde lykken. Om teenageår, der bliver tilbragt på den forkerte side af murene og en datters higen efter fars kærlighed. For alle, der holder af nyere nordisk litteratur.


LitteraturNu [online]

d. 16. jan. 2015

af

af

Benedicte Gui de Thurah Huang

d. 16. jan. 2015


Berlingske tidende

d. 4. okt. 2014

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 4. okt. 2014


Jyllands-posten

d. 4. okt. 2014

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 4. okt. 2014


Politiken

d. 5. okt. 2014

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 5. okt. 2014


Kristeligt dagblad

d. 25. okt. 2014

af

af

Liselotte Wiemer

d. 25. okt. 2014