Gå til indholdBatikbogen : moderne design med klassisk teknik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

122 sider: ill. i farver

Udgivet

2016

genre/form

vejledningerOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Introduktion til batik med beskrivelse af tolv forskellige moderne metoder til batikfarvning, såsom dypning, krammeteknik, shibori og blegning. Samt introduktion til redskaber, materialer og farvekemi og anvisninger på, hvordan metoderne kan bruges til at forny bolig eller garderobe


Anmeldelser (1)


22. jan. 2016

Grundig og æstetisk introduktion til stoffarvning for gør det selv-mennesker, der er klar til at kaste sig over batik.

Beskrivelse af tolv forskellige moderne metoder til batikfarvning, såsom dypning, krammeteknik, shibori og blegning. Flere af teknikkerne stammer fra Japan. Bogen introducerer desuden til redskaber, materialer og farvekemi og giver anvisninger på, hvordan metoderne kan bruges til at forny boligen eller garderoben.

"Batikbogen" introducerer grundigt til både materialer, redskaber og de forskellige teknikkers fordele og ulemper, og fungerer dermed fint som grundbog i et lidt glemt håndværk. Begyndere kan være med, men projekterne kræver en del omtanke og forberedelse. Stilen er moderne, hovedsageligt holdt i lyse og blålige toner, der vil passe ind i nynordiske hjem og garderober.

Der findes stadig gode, men bedagede, bøger på hylderne fra batikkens storhedstid i 70'erne, fx Batik - teknik og ideer


Shibori


Den store T-shirt bog


samt et par titler fra de mellemliggende år, fx Shibori (Dansk tekst) fra 1997, der har større fokus på traditionelle beklædningsgenstande, og Den store T-shirt bog fra 1994, der holder sig til de klassiske bomulds-t-shirts. Sammenlignet med disse vinder "Batikbogen" på sit moderne og meget æstetiske udtrykDer findes stadig gode, men bedagede, bøger på hylderne fra batikkens storhedstid i 70'erne, fx Batik - teknik og ideer samt et par titler fra de mellemliggende år, fx (Dansk tekst) fra 1997, der har større fokus på traditionelle beklædningsgenstande, og Den store T-shirt bog fra 1994, der holder sig til de klassiske bomulds-t-shirts. Sammenlignet med disse vinder "Batikbogen" på sit moderne og meget æstetiske udtrykDer findes stadig gode, men bedagede, bøger på hylderne fra batikkens storhedstid i 70'erne, fx Batik - teknik og ideer samt et par titler fra de mellemliggende år, fx Shibori (Dansk tekst) fra 1997, der har større fokus på traditionelle beklædningsgenstande, og fra 1994, der holder sig til de klassiske bomulds-t-shirts. Sammenlignet med disse vinder "Batikbogen" på sit moderne og meget æstetiske udtrykDer findes stadig gode, men bedagede, bøger på hylderne fra batikkens storhedstid i 70'erne, fx Batik - teknik og ideer samt et par titler fra de mellemliggende år, fx Shibori (Dansk tekst) fra 1997, der har større fokus på traditionelle beklædningsgenstande, og Den store T-shirt bog fra 1994, der holder sig til de klassiske bomulds-t-shirts. Sammenlignet med disse vinder "Batikbogen" på sit moderne og meget æstetiske udtryk.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Hagen Thomasen


Informationer og udgaver

Bog

2016