Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Barnløshed, adoption og et kulørt familieliv : fra din mave til min favn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

239 sider

Udgivet

2013

Ophav
Genre og formerindringer
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for adoptivforældre


Beskrivelse


Monica Lorenzo Pugholm (f. 1974) fortæller om sine egne erfaringer med barnløshed, fertilitetsbehandling og om udfordringerne og glæden ved at blive forældre ved adoption


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. aug. 2013

af

af

Else Marie Reedtz Cohen

d. 2. aug. 2013

Denne bog kan læses af dem, der har været i fertilitetsbehandling eller har adopteret. Den vil være til stort udbytte for dem, der gerne vil adoptere og deres pårørende. Endelig kan den læses af fagfolk og af de læsere, der gerne vil læse noget fra virkelighedens verden.

Mange par rammes af barnløshed. Bogens forfatter fortæller sin egen og sin families historie. Hun og hendes mand har et godt, kærligt og velfungerende erotisk liv, men kan ikke blive gravide, da de ønsker det. De går i fertilitetsbehandling, men beslutter i en pause i behandlingen at vælge adoption. Hun fortæller om lettelsen over denne beslutning. De vælger at adoptere et barn fra Nigeria og får en lille pige og efter tre år endnu en lille pige. Monica Pugholm fortæller om behandlinger og undersøgelser, fysiske og økonomiske og de tanker og følelser, hun og Lars har under hele forløbet og ventetiden. Hun fortæller om refleksioner over pigernes tilhørsforhold til Nigeria og om kulturforskelle. Og så fortæller hun om glæden ved at blive mor til netop de to piger.

Sådan holder du hovedet koldt : en guide til dig, der venter på barn, 2013 er selvoplevet og handler om udfordringer og ventetid ved fertilitetsbehandling og adoption. I De bedste hensigter : en adoptivmors refleksioner, 2010 fortæller forfatteren om faldgruber, adoptivforældre kan falde i.

Velskrevet og bevægende bog om udfordringerne og glæden ved at blive forældre og specielt ved adoption.


Politiken

d. 17. aug. 2013

af

af

Lise Garsdal

d. 17. aug. 2013


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 28 (2013)

af

af

Tom Ekeroth

Årg. 44, nr. 28 (2013)


Social kritik

Årg. 26, nr. 137 (2014)

af

af

Liv Høyer Rabjerg

Årg. 26, nr. 137 (2014)Informationer og udgaver

2013

Bog

Monica Lorenzo Pugholm

Klim, 1. udgave

2013

Ebog

Monica Lorenzo Pugholm

Klim, 1. elektroniske udgave