Bøger / faglitteratur / håndbøger

Barndommen varer i generationer : forebyggelse af omsorgssvigt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om forebyggelse af omsorgssvigt og om det forebyggende arbejde, der udøves i direkte samarbejde med forældre og børn i sundhedsplejen, på pædiatriske afdelinger, i daginstitutioner, skoler, skolefritidsordninger (SFO), familieinstitutioner og andre institutioner, hvor man møder forældre og børn fra nul til syv år.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2001

af

af

Lis Pedersen

d. 5. nov. 2001

Kari Killéns bog Omsorgssvigt er alles ansvar udkom første gang på dansk i 1993, og den er vist pligtlæsning for enhver socialpædagog og socialarbejder. Hun har nu skrevet en ny bog, som vil få fast plads i litteraturlisterne. Denne gang handler det om, hvordan omsorgssvigt nedarves og gives videre til næste generation. Der skal kort sagt sættes ind, så snart de første symptomer iagttages. For at kunne dette må man have en række redskaber til at skelne, hvornår det ligger inden for normalområdet, og hvornår man skal reagere. Killén trækker i første del en række forskningsresultater frem, som kan være brugbare værktøjer. I anden del prøver hun at vise hvordan man kan arbejde i praksis. Samspillet mellem barn og forældre er naturligvis meget væsentligt, men ikke den eneste måde at nærme sig problemet på. Killén har anvisninger til arbejdet fra sundhedsplejerskens besøg hos det nyfødte barn og til barnet er kommet i skole. Igen skriver hun engageret og med megen viden. Bogen henvender sig til socialpædagoger, og alle andre der arbejder med børn og/eller deres forældre.


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2010

af

af

Lis Pedersen

d. 2. mar. 2010

Bogen henvender sig til socialrådgivere og alle andre, der arbejder med børn, hvad enten det er i børneinstitution, sundhedssektor eller skolesfæren. Desuden til studerende inden for relevante studier.

Killén har tidligere udgivet Omsorgssvigt er alles ansvar, 2009, som kendes af alle socialpædagoger. I denne bog handler det om være opmærksom på alle de små ting, der kan vise, at et barn lider under omsorgssvigt. Killén gennemgår, hvad man skal lægge mærke til, og hvor der skal være stor opmærksomhed. Det er vigtigt, at alle parter spiller med her, såvel daginstitution, som skole, SFO, og behandlingsinstitutioner. Hun skriver i et klart sprog, og budskabet går stærkt igennem.

1. udgave er 10 år gammel, og der kommer hele tiden nye forskningsresultater. I 2. udgaven inddrages den nyere forskning, således at bogen er udvidet med 30 sider, og litteraturlisten, der i 1. udgave udgør 20 sider, fylder her 30 sider. Desuden er langt det meste af teksten gennemskrevet, og nogle afsnit er nye. Den gamle udgave bør kasseres.

Bogen har gennem 10 år været en klassiker for fagpersoner, og det vil fortsætte med denne nye reviderede udgave.


Sygeplejersken

Årg. 102, nr. 30 (2002)

af

af

Anne Marie Detlefsen

Årg. 102, nr. 30 (2002)


Politiken

d. 14. dec. 2001

af

af

Per Schultz Jørgensen

d. 14. dec. 2001


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 21 (2010)

af

af

Per B. Christensen

Årg. 41, nr. 21 (2010)


Psykologisk pædagogisk rådgivning

Årg. 39, nr. 2 (2002)

af

af

Henning Strand

Årg. 39, nr. 2 (2002)


Sygeplejersken

Årg. 110, nr. 11 (2010)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 110, nr. 11 (2010)