Gå til indholdBøger / faglitteratur / øvelser

Barn-til-barn massage : en pædagogisk ramme om trygge børnefællesskaber


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

132 sider: ill.

Udgivet

2017

Ophav

Line Calberg Neess(forfatter)
Genre og formøvelser
Sværhedsgrad

for pædagoger, for lærere


Beskrivelse


Om at anvende berøring og massage som pædagogisk redskab til at nedsætte konfliktniveauet mellem børnene samt til at opbygge fællesskaber med udgangspunkt i ideen om, at dem man rører ved, mobber man ikke


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2017

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 18. dec. 2017

Om barn-til-barn-massage som pædagogisk redskab i dagpleje, daginstitution, fritidsordning og skole. Bogen har relevans for pædagoger samt undervisere i grundskolen.

Denne bog klæder pædagogisk personale på til at kunne anvende berøring og massage som redskab til at nedsætte konfliktniveauet mellem børnene samt til at bygge fællesskaber op med udgangspunkt i ideen om, at dem man rører ved, mobber man ikke. Bogen er bygget op over fire dele: Første del fortæller kort om berøringens betydning for den enkelte og for fællesskabet. Anden del fokuserer på opstarten til massagen. Tredje del er bogens overvejende del, som gennemgår forskellige massageøvelser. Og fjerde del indeholder forskellige skemaer til evaluering samt aktiviteter. Disse skemaer findes også på nettet med mulighed for tilpasning til egen pædagogisk praksis samt brug på smartboard.

Det er en virkelig god, inspirerende og let anvendelig bog, som er nem at anvende i praksis. En bog, som uden den store forberedelse let kan omsættes til praksis.

Har man lyst til yderligere læsning, kan man supplere med titler som Berøring & dens betydningMindfulness med børn


, og Mindfulness med børnHar man lyst til yderligere læsning, kan man supplere med titler som Berøring & dens betydning, og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 6. feb. 2018

af

af

Heidi Friborg Christophersen

d. 6. feb. 2018Informationer og udgaver

2017

Bog

Line Calberg Neess

Dafolo, 1. udgave

2019

E-bog

Line Calberg Neess

Dafolo, 1. udgave

2018

E-bog

Line Calberg Neess

Nota