Gå til indholdBarn af besættelsen : kendte danskere fra Dronning Margrethe til Uffe Ellemann-Jensen fortæller


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

351 sider: ill.

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Anmeldelser (4)


16. nov. 2018

Antologi med 28 samtaler med kendte danskere, der var børn under besættelsen. For voksne med interesse for 2. verdenskrig og personhistorie.

Bogen er bygget op om 28 samtaler med kendte danskere fra Dronning Margrethe til skuespillere, politikere m.m. Efter hvert interview er der en kort beskrivelse af den interviewede samt et billede. Bogen kredser om, hvad besættelsen har gjort ved en hel generation af børn. Knaphed, rationering og mørklægning er fælles træk, men ellers kommer der mange forskellige sider af besættelsen frem, da der både er tale om børn, der mærkede meget lidt til krigen, men også fx jødefamilien, der måtte flygte.

Velskrevet antologi, der via personlige historier beretter, hvad besættelsen gjorde ved de mennesker, der oplevede krigstiden. Forfatteren kører ikke efter en fast skabelon, men har gennemresearchede spørgsmål, der passer til den enkelte fx: "Hvor ofte rejste De og Deres familie op til Deres jagthytte på Trend i Himmerland under krigen?".

Disse antologier er også med borgere, der var berørt af besættelsen fx modstandfolk 4. maj


Praktisk patriotisme


og Praktisk patriotismeDisse antologier er også med borgere, der var berørt af besættelsen fx modstandfolk 4. maj og Disse antologier er også med borgere, der var berørt af besættelsen fx modstandfolk 4. maj og Praktisk patriotisme.

Lektørudtalelse

Af

Inger Nygaard Kaad

Berlingske tidende

Af

Lone Kühlmann

d. 2. dec. 2018

Politiken

Af

Bo Maltesen

d. 12. jan. 2019

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Klara Bæhr

2018-12-19


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Bog

2018

Bog

2018

Ebog

2018