Gå til indholdBare kald mig Lene : portræt af en politiker


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

263 sider: ill.

Udgivet

2009

genre/form

biografierOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Ved at tegne et portræt af den konservative partileder Lene Espersen (f. 1965) og hendes vej til toppen gennem opgør og alliancer, giver bogen et aktuelt billede af dansk politik de seneste år


Anmeldelser (5)


23. okt. 2009

Politisk interesserede over en bred front og 99.4-læsere er bogens primære målgruppe.

Bogens to forfattere er begge journalister tilknyttet Ritzaus Bureau. Bogen er et portræt af den konservative leder Lene Espersen hvor en lang række politiske kolleger, venner, studiekammerater og et enkelt familiemedlem har medvirket. Desværre har hovedpersonen ikke selv ønsket at medvirke, ligesom flere andre har trukket deres tilsagn om medvirken tilbage. Det præger bogen, som hovedsagelig bliver en illustration af udviklingen i Det Konservative Folkeparti og hovedpersonens evner til at stille sig selv i centrum på bekostning af grundige politiske analyser. Bogen skildrer LE fra barndomsårene i Hirtshals frem til i dag. Bogen er velskrevet og har et kritisk blik for de ofte store forskelle der er på hendes egne udsagn og de faktiske begivenheder.

Lene Espersen har medvirket i flere bøger. Nævnes kan Der er et yndigt land : Danmark rundt med Lene og Villy, 2008 og Borgens dronninger : kvindeliv, politikerliv, 2006. Dette er den første portrætbog om Lene Espersen.

En aktuel portrætbog om Lene Espersen skrevet på baggrund af interviews med personer omkring hende og diverse artikler, tv- og radioudsendelser.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Berlingske tidende

Af

Claes Kaestholm

d. 20. okt. 2009

Politiken

Af

Jakob Nielsen

d. 24. okt. 2009

Jyllands-posten

Af

Tage Clausen

d. 29. okt. 2009

Information

Af

Rune Lykkeberg

d. 24. okt. 2009


Informationer og udgaver

Bog

2009