Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Bare et år

Del 2 af Bare en dagDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

295 sider

Udgivet

2016

Ophav

Gayle Forman(forfatter)

Charlotte A. E. Glahn(oversætter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Willem vågner forslået og forvirret på et hospital i Paris, han er blevet overfaldet. Men hvor er pigen han var sammen med blevet af? Hende han kaldte Lulu? Han må finde hende


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2016

af

af

Merete Trap

d. 23. aug. 2016

En magisk dag var de sammen og nu bruger Willem et helt år på at finde hende igen. Her kommer 2. del af Gayle Formans serie om hollandske Willem og amerikanske Allyson. For yngre læsere af kærlighedsromaner med kød på.

Willem vågner forvirret og forslået op på et hospital i Paris. Hvad er der sket, hvem er han? Han har glemt alt, pånær pigen han kaldte Lulu. Willem lader sig udskrive, og tager ud i byen for at lede, han må give op og rejser hjem til Holland. Nu bruger han al sin tid på at lede efter Lulu, og dette bringer ham på en lang rejse tilbage til Paris, videre til Mexico, til Indien for at gense sin mor, tilbage til Utrecht og til Amsterdam. Finder han nogensinde Lulu, eller har han mistet hende for altid? Bogen er delt op i de to dele "et år" og "en dag".

En yderst velskrevet og dybsindig kærlighedsroman, som passer godt ind i genren "young adult". Det er avanceret læsning, for tænksomme unge mennesker, og forfatteren leger med betydningen af de valg vi tager, skæbnen, tilfældigheder og jagten på lykke. Hvis ikke man har læst seriens 1. bind Bare en dag, kan referencer til personer og steder virke forvirrende (Lulu hedder Allyson), så læs 1. del først.

Kan sammenlignes med andre velskrevne bøger indenfor young adult genren, og jeg kan ikke lade være med at tænke på En flænge i himlenBare en dag


, selv om herværende roman ikke indeholder sygdomsaspektet. Kan naturligvis også sammenlignes med seriens 1. del Bare en dagKan sammenlignes med andre velskrevne bøger indenfor young adult genren, og jeg kan ikke lade være med at tænke på En flænge i himlen, selv om herværende roman ikke indeholder sygdomsaspektet. Kan naturligvis også sammenlignes med seriens 1. del .


Litteratursiden.dk [online]

d. 23. aug. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 23. aug. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Gayle Forman

Gyldendal, 1. udgave

2016

E-bog

Gayle Forman

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (online)

indlæser: Marie Tourell Søderberg

Nota