Bøger / skønlitteratur / roman

Barbarerne : spændingsroman


Beskrivelse


Business-thriller om forskningsdirektør Katja Westerdorf, der lander midt i en konflikt mellem økonomi, etik og moral da hendes arbejdsplads, medicinalvirksomheden Xerxes, bliver opkøbt af en international kapitalfond.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2009

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 11. mar. 2009

Danske business-thrillere fra den internationale og danske erhvervsverden er der ikke mange af, og denne rammer på så rimeligt spændende vis ind i genren, at den vil kunne hjælpe lidt på mange spændingsbogslæseres trang til nyt stof.

Forfatteren er erhvervsjournalist og kender sit emnefelt rigtigt godt, og det er både godt og skidt for bogen. Godt fordi det giver bogen en autenticitet, så bogen på mange måder må ligge tæt på virkelighedens aktører. Skidt fordi det giver en noget tør stil med mange faglige detaljer samt noget karikerede persontyper. Tilsammen fremstår bogen derfor som nøgleromanagtig dokufiktion med en mindre grad af litterære spændinger, men dog med elementær spænding mht. hovedplottet: Forskningschef i dansk medicinalfirma undersøger den tvivlsomme moral i et schweizisk firma, det sammenlægges med efter opkøb af international kapitalfond. Samtidig er dansk EU-kommissær i krig mod kapitalfonde. En historie om moral i medicinalindustrien og brug af fattige forsøgspersoner i Afrika samt om politikere i farlige kapitalfondsstyrede farvande.

Forfatterens Bristepunktet er i samme genre, med samme hovedperson og flere fælles bipersoner - uden at der er tale om en egentlig serie, og jeg husker ikke lige andre tilsvarende danske, mens fx Den standhaftige gartner er flere niveauer over denne.

Elementært spændende, men kun halvgod business-thriller fortalt mere som business end som thriller om to danskeres kamp mod kriminel forretningsmoral og kapitalfonde.


Jyllands-posten

d. 17. mar. 2009

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. mar. 2009


Børsen

d. 17. mar. 2009

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 17. mar. 2009