Gå til indholdBankrøver : historien om Danmarks mest berygtede bankrøverbande


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

235 sider: ill.

Udgivet

2021

genre/form

erindringerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Kom helt tæt på en dansk bankrøverbande i denne insiderfortælling fra et medlem af den berygtede bande, som kaldte sig PIC (Partners In Crime). Guf for dig, som læser true crime-fortællinger


Anmeldelser (1)


22. okt. 2021

Kom helt tæt på en dansk bankrøverbande i denne insiderfortælling fra et medlem af den berygtede bande, som kaldte sig PIC (Partners In Crime). Guf for dig, som læser true crime-fortællinger.

"Men uanset, hvordan ens liv udfolder sig, så står man selvfølgelig selv til ansvar for de ting, man gør. Man har altid et valg. Jeg valgte at blive bankrøver." Sådan lyder en barsk og ærlig erkendelse fra bogens hovedperson Dorin Mørck Larsen. Han var medlem en bande bestående af syv barndomsvenner, som på Sjælland røver den ene bank efter den anden indtil sommeren 2002. Og som efterfølgende bruger millioner på et vildt liv med sprut, narkotika, fester og prostituerede. Bogen fortæller om Dorins liv i den kriminelle overhalingsbane. En selvvalgt kriminel karriere, som tager fart efter at drømmen om en militær udsendelse til Jugoslavien brister. Men bogen fortæller også om håbet på den anden side af løsladelsen: "På samme måde som jeg traf et valg om at blive bankrøver, traf jeg et valg om at lægge kriminaliteten på hylden." Bogen er fortalt af Dorin Mørck Larsen og skrevet af Peter Grønlund, som fx også har skrevet Suzuki-Torben - mit liv, min kamp


"Men uanset, hvordan ens liv udfolder sig, så står man selvfølgelig selv til ansvar for de ting, man gør. Man har altid et valg. Jeg valgte at blive bankrøver." Sådan lyder en barsk og ærlig erkendelse fra bogens hovedperson Dorin Mørck Larsen. Han var medlem en bande bestående af syv barndomsvenner, som på Sjælland røver den ene bank efter den anden indtil sommeren 2002. Og som efterfølgende bruger millioner på et vildt liv med sprut, narkotika, fester og prostituerede. Bogen fortæller om Dorins liv i den kriminelle overhalingsbane. En selvvalgt kriminel karriere, som tager fart efter at drømmen om en militær udsendelse til Jugoslavien brister. Men bogen fortæller også om håbet på den anden side af løsladelsen: "På samme måde som jeg traf et valg om at blive bankrøver, traf jeg et valg om at lægge kriminaliteten på hylden." Bogen er fortalt af Dorin Mørck Larsen og skrevet af Peter Grønlund, som fx også har skrevet Suzuki-Torben - mit liv, min kamp.

Spændende og hudløst ærlig fortalt true crime, hvor læseren kommer helt tæt på livet i et kriminelt miljø.

Kan fx sammenlignes med en anden insiderfortælling Røver


: hovedmanden bag danmarkshistoriens største kupKan fx sammenlignes med en anden insiderfortælling Røver : hovedmanden bag danmarkshistoriens største kup.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby


Informationer og udgaver

Bog

2021

Ebog

2021