Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Banesår


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

334 sider

Udgivet

2016

Ophav

Thomas Enger(forfatter)

Ilse M. Haugaard(oversætter)
Genre og formroman, krimi

Beskrivelse


Krimi. To år er gået siden mordet på journalisten Henning Juuls søn. Henning nærmer sig sandheden, men der er folk som vil gøre alt for at stoppe ham, og snart dukker der lig op. Kan Henning snyde døden og finde frem til sønnens morder?


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2016

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 15. jan. 2016

Vil journalisten Henning Juul få svaret på, hvem der stod bag mordet på sønnen? Femte og sidste bind i en velskrevet krimiserie. Til læsere af nordiske krimier.

Igennem de foregående fire bind har den røde tråd været mordet på Hennings søn. Der er nu gået omkring to år siden mordet og Henning er blevet mere og mere determineret på at finde frem til sandheden. Men dem der står bag, ønsker ikke at komme frem i lyset og snart begynder mennesker at dø og spor at blive slettet. Vil det lykkes Henning at finde svarene før døden banker på døren? Femte og sidste bind i Thomas Engers serie om journalisten Henning Juul.

Hvor mordet på sønnen har været den røde tråd, ofte i baggrunden, gennem de første fire bind, indtager det nu hovedrollen. Henning Juul ved at han kæmper mod tiden og der er noget smukt over den erkendelse og over, at han aldrig giver op. Desværre hæmmes bogen af, at for mange ting skal afsluttes, for mange døre skal lukkes. Det havde nok været bedre om Enger havde holdt fast i den oprindelige plan med seks bind. Sproget er skarpt, dialogerne levende og de sparsomme miljøbeskrivelser af specielt Oslo er effektive. En underholdende bog men også en lidt skuffende afslutning på en ellers stærk serie.

Kan sammenlignes med de fire foregående bind i serien eller Oslo-krimier som Lad de små børn komme til migFrelseren


og FrelserenKan sammenlignes med de fire foregående bind i serien eller Oslo-krimier som Lad de små børn komme til mig og .


Litteratursiden.dk [online]

d. 1. feb. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 1. feb. 2016


Politiken

d. 11. mar. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. mar. 2016Informationer og udgaver

2016

Bog

Thomas Enger

Modtryk, 4. udgave

2016

Bog

Thomas Enger

Modtryk

2016

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Esben Hansen

Modtryk

2016

Lydbog (cd)

indlæser: Esben Hansen

Modtryk

2016

E-bog

Thomas Enger

Modtryk, 1. ebogsudgave

2016

Lydbog (online)

indlæser: Esben Hansen

Modtryk