Bøger / faglitteratur

Ballettens kommende superstjerner : et år med Ann Crosset og Kompagni B


Beskrivelse


Et indblik i Ann Crossets arbejde med de unge dansere i Kompagni B på Det Kongelige Teaters Balletskole i København i sæsonen og skoleåret 2014-15.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. feb. 2016

af

af

Merete Trap

d. 15. feb. 2016

Kom med ind i hjertet af kompagni B, hvor ballettens børn er i centrum. På det kongelige teaters balletskole, har man noget ingen andre har. Et balletkompagni, der optræder for børn, med børn, i forestillinger skabt af børn. For alle, der arbejder med børn og unges kreativitet, men nok især balletinteresserede.

I denne bog gives et indblik i Ann Crossets arbejde med unge dansere i Kompagni B. Bogen strækker sig over den sæson, der er skoleåret 2014-2015. Bogen er delt op i 17 kapitler, der samlet set kommer hele vejen omkring en sæson i kompagniet. Bogens kapitler har overskrifter som fx "Torsdage i Kompagni B", "Børn som producere" og "Arbejdslørdage". I andre kapitler er det en enkelt ung danser, der fortæller. Fx Sebastian Haynes og Ida Praetorius, og endelig er der også et kapitel, hvor Ann Crosset selv fortæller. Bogen er tilsat farvefotos af arbejdende balletbørn.

Fordi den klassiske ballet som kunstart er konservativ, er det modigt og nytænkende at lade børnene selv være medskabende og medbestemmende. I denne fine udgivelse, tages læseren derfor med ind i en verden, som for mange er ukendt, og der gives et indblik i balletbørnenes verden. Emnet formidles let, og der er bestemt ikke tale om "tung" læsning.

Der findes ikke andre nyere udgivelser om ballettens børn, men Marianne Grøndahls Ballettens børn fra 1986 omhandler samme emne.Informationer og udgaver