Gå til indholdBalders bog : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

165 sider

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


I et regelstyret og menneskefjendsk samfund mister Balder sin identitet. I bestræbelserne på at finde fodfæste i den bureaukratiske jungle får han hjælp af vennen Hermod


Anmeldelser (1)


18. mar. 2016

Efter en nærdødsoplevelse ryger Balder ud af systemet og mister sin status som borger. Vennen Hermod forsøger at hjælpe ham i kampen for at tilbageerobre sin identitet, hvilket ikke er helt let i et bureaukratisk samfund. Til læsere med lyst til en læseoplevelse fyldt med satire og samfundskritik.

En kafkask fortælling om de to venner Balder og Hermod og deres kamp for fodfæste i et regelstyret samfund. Efter et sammenfald af mange tilfældigheder, er Balders identitet blevet slettet. Sammen med vennen Hermod forsøger de igen at gøre Balder til en del af systemet. Det giver knubs, når de møder nemid og cpr.numre, som kvæler fornuft og menneskelighed. Bogen indeholder også et par mindre historier om livets tilfældigheder, der alle fører til store konsekvenser.

Det er en stramt fortalt historie, skrevet med en satirisk pen. Det er en slags nutidig fremtidsfabel, hvor man ikke ved om man skal grine eller græde i beskrivelserne af regelsamfundet. Med sit relevante tema har bogen store ambitioner. Det er dog ikke alle som foldes lige godt ud på de 165 sider. Nogle af regel-beskrivelserne og personernes handlinger finder man realistiske, andre virker karikerede og fortænkte. Det fjerner dog ikke indtrykket af en bog med noget på hjerte.

Klassikeren over dem alle med temaet "lille mand farer vild i den bureaukratiske stat" er Processen


af KafkaKlassikeren over dem alle med temaet "lille mand farer vild i den bureaukratiske stat" er Processen af Kafka.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Bog

2016

Ebog

2016