Bøger / faglitteratur

Balancegang : ti historier om Kina og menneskerettighederne


Beskrivelse


Gennem samtaler med tolv kinesere, der arbejder med at forbedre borgernes rettigheder, gives et billede af menneskerettighedssituationen i det kinesiske samfund og balancegangen mellem at sikre fremskridt på området og undgå myndighedernes mistro.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. apr. 2010

af

af

Sune Hundebøll

d. 22. apr. 2010

Bogen henvender sig til læsere med interesse for menneskerettigheder, eller folk der vil læse om livsvilkår og politik i det moderne Kina. Den kan anvendes i folkeskolens ældste klasser og i de relevante fag på ungdomsuddannelserne.

Forfatteren har arbejdet i Kina som journalist fra 2003-2009. Han har en bachelor i østasiatiske studier fra Århus Universitet. Teksten består af en række interviews med kinesere, der arbejder med menneskerettigheder i Den Kinesiske Folkerepublik. Via deres arbejde har de haft tilknytning til det danske Institut for Menneskerettigheder. Gennem beretninger om interviewpersonernes arbejde med dødsstraf, arbejderrettigheder, ytringsfrihed, ligestilling, retssikkerhed og demokrati, får læseren et billede af den aktuelle situation og den retning som udviklingen har i det store land. På trods af at der fortsat er tortur og andre menneskerettighedskrænkelser i Kina, er tonen optimistisk og flere lægger vægt på, at menneskerettighederne er skrevet ind i forfatningen. Bogen er rigt illustreret med farvefotos og forsynet med en tidslinje over den allernyeste udvikling.

Der findes mange bøger, der på den ene eller anden måde omhandler Kina og menneskerettigheder. Bogens vinkel er de mennesker, der arbejder professionelt og i overensstemmelse med systemet på at forandre lovgivning og praksis mod det bedre.

Balancegang giver læseren en fornemmelse for menneskerettighedssituationen i Kina.


Jyllands-posten

d. 12. juni 2010

af

af

Jens Randrup

d. 12. juni 2010


Danmark Kina

Nr. 92 (2010)

af

af

Nils Thostrup

Nr. 92 (2010)


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 186 (2010)

af

af

Thomas P. Larsen

Nr. 186 (2010)