Bøger / faglitteratur

Bag om borderline : et spørgsmål om opmærksomhed


Beskrivelse


Efter en årrække med mere end 70 indlæggelser med diagnosen borderline er forfatteren kommet ud på den anden side og holder nu foredrag og har gennem en hjemmeside kontakt med talrige andre borderlinere, så hun ud fra en stor indsigt kan skrive såvel for fagfolk som brugere.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 17. nov. 2010

Både for fagfolk i det psykiatriske system og på bosteder, samt for folk med borderline og deres pårørende.

Borderline defineres som emotionel ustabil personlighedstype, og borderlinere er ofte vanskelige, opmærksomhedssøgende og selvskadende og derfor svære at håndtere i behandlingssystemet, hvilket forfatteren tydeligt har mærket på egen krop. Hun har selv en diagnose som borderliner og stor erfaring som patient med over 70 indlæggelser gennem 17 år. Efter et forord af chefpsykolog Lars J. Sørensen, der bl.a. beskriver Tove Ditlevsen som eksempel, ser vi borderlinerens verden indefra i en række afsnit med afsæt i egne og andre patienters erfaringer. Her er ikke de store teoretiske gennemgange, men man får et godt billede af skrøbelige personligheder, der alle har oplevet svigt og overgreb i barndommen. Karin Dyhr var selv udsat for incest, men er nu så vidt igennem, at hun skriver bøger og holder foredrag. Hun har tidligere skrevet romanen Glaspigen, 2004, om sit sygdomsforløb.

Giver et fint indblik i borderlinerens uforståelige, selvdestruktive verden indefra. Her er ikke egentlige behandlingsforslag, som i bøger om kognitiv terapi eller Gabbards bog Borderline-behandling og modoverføring, 1996. Selv henviser forfatteren til Carsten René Jørgensens bog Personlighedsforstyrrelser, der kom i 2.udgave i 2009. Farlige relationer, 2002, er også for både personale og pårørende.

God og letlæst for både pårørende og personale set indefra patienternes verden.


Sind bladet

Årg. 40, nr. 1 (2011)

af

af

Jesper Steen Andersen

Årg. 40, nr. 1 (2011)


Sygeplejersken

Årg. 111, nr. 7 (2011)

af

af

Sonja Bech

Årg. 111, nr. 7 (2011)