Gå til indholdBag kapperne : danske advokater i det 20. århundrede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

224 sider: ill.

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Biografier over kendte danske advokater i det 20. århundrede samt omtale af nogle berømte retssager


Anmeldelser (4)


1. jan. 1970

En advokathistorie er selvfølgelig primært beregnet for standen. Men DT skriver så godt og alment interessant om advokatfagets udvikling og om de store sager i dansk retshistorie i det 20. årh., at bogen også kan anvendes som et stykke interessant nyere dansk samfundshistorie.

I bogens første del ridser DT den danske sagfører/advokathistorie op fra ugleset og utroværdig prokuratorstand i 1700-tallet, som bla. Holberg nedgjorde i sine komedier, til prestige- og magtfuld stand i nutidens retssamfund. I hovedparten af bogens kapitler portrætteres de mest fremtrædende advokater, typisk højesteretssagførere gennem 1900-tallet: C.B. Henriques, Liebe, Bülow, C.L. David, Hjejle, Steglich-Petersen, Bondo Svane, C.L. Christrup, Jette Hecht-Johansen og den uortodokse kommunistiske advokat og forfatter Carl Madsen m.fl. Navne der bortset fra de to sidstnævnte ikke i dag er kendt i en bredere offentlighed. Sideløbende beskrives i fakta- og citatbokse undervejs enkelte af de mest betydningsfulde retssager i århundredet, som de omtalte advokater naturligt nok var involveret i. Endelig gør DT rede for udviklingen i højeste- og rigsretssystemet og udviklingen mod storfusioner i branchen. Litt.henv.

Der ses ikke noget andet samlet om dansk advokathistorie, men andet om retstsprincipperne, enkeltadvokater og konkrete sager.

Interessant og velskrevet bog om udviklingen i den danske sagfører/advokatstandens historie med vægt på de mest betydningsfulde personligheder i de sidste godt 100 år.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Advokaten

Af

Lennart Ricard

Årg. 86 nr. 10 (2007)

Weekendavisen

Af

Lars Bjarke Christensen

d. 29. aug. 2008

Erhvervsjuridisk tidsskrift

Af

Lennart Lynge Andersen

2008, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2007