Bøger / faglitteratur / bibliografier

Bag den kolde krigs tåger : Stalins arv til et splittet Europa


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En beskrivelse og gennemgang af faserne i den kolde krig, fra etableringen af jerntæppet og til Berlinmurens fald, set fra Østeuropas synspunkt.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2016

af

af

Per Månson

d. 28. okt. 2016

Forfatteren, der selv har oplevet følgerne af den kolde krig, har i mange år studeret østblokken og gennemgår her den kolde krigs faser på den østlige side af jerntæppet op til i dag. For både politisk/historisk interesserede og opgaveskrivere på mellemuddannelserne.

Samuel Rachlin er født under den kolde krig, mens familien var tvangsdeporteret til Sibirien. Han har siden, som korrespondent og som privat interesseret, fulgt udviklingen og skildrer den kolde krigs opståen, hovedpunkter og følger. Den faktuelle historie knyttes sammen med hans families og hans egen, så den også får et personligt perspektiv. Bogen bygger udover hans personlige erfaringer på et omfattende studie af tilgængelig litteratur og de flere og flere kilder, der bliver tilgængelige fra østeuropæiske arkiver.

Det er et meget velresearchet og veldokumenteret værk, der er præget af forfatterens personlige holdning, der ikke er pro-kommunistisk.

Efter murens fald er der kommet en del bøger om den kolde krig, men i takt med at flere og flere arkivalier bliver tilgængelige, vil den nyeste altid være mest fyldestgørende. Tidligere i år kom Sovjetunionens fald, der dækker samme emne, men mere baserer sig på forfatterens personlige oplevelser. Bent Jensens værker omhandler hovedsageligt Danmarks rolle i den kolde krig.


Jyllands-posten

d. 18. dec. 2016

af

af

Bent Jensen

d. 18. dec. 2016


Berlingske tidende

d. 6. dec. 2016

af

af

Per Stig Møller

d. 6. dec. 2016