Gå til indholdBag dem synger døden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

380 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


To unge findes dræbt med nogle ugers mellemrum. Politiet i Oslo forsøger at finde ud af, om der er en sammenhæng. En roligt fremadskridende og klog psykologisk krimi for læsere, der vil forstå menneskelige mekanismer bag en forbrydelse og de tragiske tilfældigheder, der kan ødelægge alt


Anmeldelser (4)


3. sep. 2021

To unge findes dræbt med nogle ugers mellemrum. Politiet i Oslo forsøger at finde ud af, om der er en sammenhæng. En roligt fremadskridende og klog psykologisk krimi for læsere, der vil forstå menneskelige mekanismer bag en forbrydelse og de tragiske tilfældigheder, der kan ødelægge alt.

Den menneskekloge og melankolske kriminalkommissær Konrad Sejer leder efterforskningen af sagerne om først en kvalt ung pige og sidenhen også en ung dreng, som er blevet banket ihjel. Pigen var smuk og fremme i skoene, og hun havde hemmeligheder for forældre og venner. Drengen var også smuk og kunne charmere alle, samtidig med at han var kommet så galt afsted, at han var endt på børnehjem. Konrad Sejer spekulerer på om de unge mennesker kendte hinanden. I parallelle spor følges enkeltpersoner og familier, hvis veje har krydset pigens og drengens. Hvordan hænger det hele sammen, om overhovedet?.

Atter en meget fin og anbefalelsesværdig psykologisk krimi af Karin Fossum, som kan læses uafhængigt af de øvrige bind i serien. Den er velskrevet, intens og knugende. Komposition, sprog og personskildring holder hele vejen, og portrætterne af de involverede personer er overbevisende. Det er en grum krimi, som man læser med hjertet i halsen. Den griber læseren, og man kan ikke lige kan ryste den af sig igen.

Læses på linje med Karin Fossums øvrige krimier og med stærke psykologiske krimiforfattere som fx Karin Alvtegen og Hakon Nesser.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Berlingske tidende

Af

Jakob Genz

d. 6. sep. 2021

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 11. sep. 2021

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 7. sep. 2021


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2022

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021