Gå til indholdBæst : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

383 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Kærligheden mellem smukke Danica og kæmpen Karl resulterer i Leon, som er et barn med begrænset forstand og usædvanligt mange muskler. Danica lider under sønnens voldsomme kærtegn, mens nabosønnen Mirko kæmper med sine hemmelige længsler efter Danica


Anmeldelser (6)


26. sep. 2019

Prisbelønnede Ane Riel overrasker igen med sin nye roman "Bæst", som er en usædvanlig roman om barske livsvilkår, ulykkelig kærlighed og venskab. Anbefales bredt til læsere af ny dansk litteratur.

Da den smukke Danica møder daglejeren og kæmpen Karl, resulterer deres lidenskab i Leon. Leon er et specielt barn med begrænset forstand og mange muskler. Der er intet ondt skabt i ham, men når han rører ved andre, gør han dem ondt, ikke mindst Danica, som lider under sønnens voldsomme kærtegn. Den unge Mirko fra nabogården, som går til hånde hos familien, forelsker sig i Danica og udvikler et tæt forhold til Leon. Efter en række skæbnesvangre begivenheder, må Mirko og Leon drage ud i verden og leve som daglejere. En roman om barske livsvilkår, ulykkelig kærlighed og et usædvanligt venskab. Ane Riel har tidligere skrevet romanerne Harpiks


Slagteren i Liseleje


og Slagteren i LiselejeDa den smukke Danica møder daglejeren og kæmpen Karl, resulterer deres lidenskab i Leon. Leon er et specielt barn med begrænset forstand og mange muskler. Der er intet ondt skabt i ham, men når han rører ved andre, gør han dem ondt, ikke mindst Danica, som lider under sønnens voldsomme kærtegn. Den unge Mirko fra nabogården, som går til hånde hos familien, forelsker sig i Danica og udvikler et tæt forhold til Leon. Efter en række skæbnesvangre begivenheder, må Mirko og Leon drage ud i verden og leve som daglejere. En roman om barske livsvilkår, ulykkelig kærlighed og et usædvanligt venskab. Ane Riel har tidligere skrevet romanerne Harpiks og Da den smukke Danica møder daglejeren og kæmpen Karl, resulterer deres lidenskab i Leon. Leon er et specielt barn med begrænset forstand og mange muskler. Der er intet ondt skabt i ham, men når han rører ved andre, gør han dem ondt, ikke mindst Danica, som lider under sønnens voldsomme kærtegn. Den unge Mirko fra nabogården, som går til hånde hos familien, forelsker sig i Danica og udvikler et tæt forhold til Leon. Efter en række skæbnesvangre begivenheder, må Mirko og Leon drage ud i verden og leve som daglejere. En roman om barske livsvilkår, ulykkelig kærlighed og et usædvanligt venskab. Ane Riel har tidligere skrevet romanerne Harpiks og Slagteren i Liseleje.

"Bæst" er en særegen, overraskende og særdeles medrivende fortælling med temaer om skyld og uskyld. Det lyder næsten som noget fra et eventyr, og den har såmænd også noget noget magisk og eventyrligt over sig, selvom handlingen foregår i et realistisk genkendeligt miljø udenfor tid og sted. For hver ny roman fornyer Ane Riel sig, og jeg kan næsten ikke vente på hendes næste.

Romanen har tydelige referencer til Steinbecks Mus og mænd


Søsterklokkerne


Hvor der er fugle


og er gjort af det samme stof som Søsterklokkerne og Hvor der er fugleRomanen har tydelige referencer til Steinbecks Mus og mænd og er gjort af det samme stof som og Hvor der er fugleRomanen har tydelige referencer til Steinbecks Mus og mænd og er gjort af det samme stof som Søsterklokkerne og Romanen har tydelige referencer til Steinbecks Mus og mænd og er gjort af det samme stof som Søsterklokkerne og Hvor der er fugle.

Lektørudtalelse

Af

Line Hoffgaard

Point of view international [online]

Af

Carina Wøhlk

2019-11-15

Litteratursiden.dk [online]

Af

Maria Guldager Rasmussen

2019-10-18

Point of view international [online]

Af

Carina Wøhlk

2020-01-18

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 18. okt. 2019

Weekendavisen

Af

Kristian Ditlev Jensen (f. 1971)

d. 18. okt. 2019


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2019

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019