Gå til indholdBærer dagene som kister : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

117 sider

Udgivet

2022

genre/form

digteOriginaludgave

2022


Beskrivelse


Digte, der kredser om livsglæde, eksistentiel legesyge og begær efter oplevelser fra livet. Claus Høxbroe skriver livligt og direkte og gebærder sig som en moderne beatpoet. For læsere af poesi


Anmeldelser (1)


14. jan. 2022

Digte, der kredser om livsglæde, eksistentiel legesyge og begær efter oplevelser fra livet. Claus Høxbroe skriver livligt og direkte og gebærder sig som en moderne beatpoet. For læsere af poesi.

En digtsamling der kredser om oplevelser, hverdag og iagttagelser. Digtene omhandler en legende tilgang til livets mange aspekter i den mere positive retning. Et eksempel er; "helle for det hele/hælder til siden/sidespringer for livet/springer over/hvor vinen er gæret". Sansninger og visualiseringer fra steder fylder også i en del af digtene, som fx "Rapsmarker/så langt øjet rækker/række efter række/knejser med nakken/i vinden/sender bølger/gennem landskabet". Nogle af digtene er stedspecifikke og navngivet efter hoteller, kroer og byer. Claus Høxbroes toogtyvende digtsamling.

Nærværende og direkte samling af digte. Claus Høxbroe har efterhånden etableret sig som en moderne dansk beatforfatter, der dyrker det umiddelbare og det positive i livet, uden at blive direkte romantisk. Han formår at skrive kortfattet og kækt, uden det bliver banalt.

Høxbroe skriver ofte i traditionen fra de kendte beat-forfatterne, fx Jack Kerouac og Allan Ginsberg, ligesom han også henter inspiration fra de danske forfattere Dan Turèll og Peter Laugesen.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen


Informationer og udgaver

Bog

2022